KVV Zwaluwen Olmen kon vanmiddag op SKS Herentals kampioen worden.  Echter Dosko stak daar met een 3-1 overwinning tegen Meerle een stokje voor. Het is wachten voor Olmen tot zondag om  te mogen vieren.

Zo'n 70 Olmen-supporters uitgedost in blauw-witte strepen op hun gezicht, sjaals, petjes en een mobiele PA-installatie zweepten onder een stralende zon hun team naar een monsterscore.  Weinig gezien in 4e provinciale.

Na 13 minuten hadden de bezoekers de schaapjes al op het droge, 0-3.  Bij de rust stond het 0-4.

De tweede helft was eigenlijk overbodig.  De Zwaluwen bleven met de regelmatigheid van de klok de thuisdoelman verschalken.  Eindstand 1-8.

Johan Dillen, hulptrainer van Olmen : 'Het was de bedoeling om de 3 punten snel veilig te stellen moest Dosko vandaag verliezen, dan kon het feest beginnen. Het is een collectieve topprestatie in een prima organisatie van onze trainer Danny Heymans.  We hebben meteen druk gezet en dat heeft vruchten afgeworpen.  Nu is nu nog wachten tot volgende zondag om de kampioenstitel te vieren.  Onze eigen jeugd zal volgend seizoen alle kansen krijgen, dat is onze visie.'

'Merci Voorzitter, The Great Old'

Gerrit Van Nueten, SKS-voorzitter dagelijks bestuur, stond vandaag zelf in het doel met een opvallende rood-witte shirt met de tekst 'Merci Voorzitter, The Great Old'. Een verrassend sponsoring-cado van z'n vriend Patrick Van Den Eynden.

Van Nueten : 'We hadden een off day tegen een kandidaat kampioen. Trouwens, of je nu in 4e of 3e provinciale speelt, is helemaal niet belangrijk. SKS wil een voetbalvereniging onder de kerktoren zijn, met een gezellig familiaal lokaal karakter.  Niks moet.  Onze eigen jeugd is de toekomst.  Voor die jongens hebben we recent 8 nieuwe doeltjes aangekocht en zijn er nieuwe douches geïnstalleerd.  Onze kantine moet opnieuw een toffe kantine worden waar het gezellig toeven is. 

Voor volgend seizoen willen we een gezonde ploeg zijn waar iedereen van spelers, staf, medewerkers, sponsors, bestuur tot supporters zich goed voelen,' onderstreept Gerrit Van Nueten. 

Beelden en redactie Guy Verellen / NNieuws.