Volgende week vinden er snoeiwerken plaats in de bermen van de E313 ter hoogte van Olen. Het Agentschap Wegen en Verkeer en het lokaal bestuur Olen plaatsen er dit jaar nieuwe geluidsschermen.

Het gaat om een zone van ongeveer 800m richting Hasselt en 600m richting Antwerpen ter hoogte van Schaatsbergen. De uitvoering van de infrastructuurwerken start eind april en zal zo'n 3 maanden in beslag nemen.

Om de levenskwaliteit van de omwonenden te verbeteren, plaatsen het Agentschap Wegen en Verkeer en het lokaal bestuur Olen de geluidsschermen langs de E313 ter hoogte van Schaatsbergen. Deze maatregel is goed voor een gezamenlijke investering van 2 miljoen euro.

Snoeiwerken vanop de pechstrook, buiten de spitsuren

Vanaf maandag 9 maart zullen er een week lang snoeiwerken plaatsvinden in de bermen langs beide zijden van de E313 in Olen. De snoeiwerken gebeuren buiten de spitsuren en worden uitgevoerd vanop de pechstrook, met de nodige mobiele signalisatie. De verkeershinder op de autosnelweg blijft beperkt.

Een strook van ongeveer 2 meter achter de vangrails wordt laag afgesnoeid en dienst straks als werkzone tijdens het plaatsen van de geluidsschermen. De beplanting zal achteraf terug op natuurlijke wijze kunnen ontwikkelen.

Infomarkt op woensdag 25 maart vanaf 19u

Eind april start de plaatsing van de geluidsschermen. Gedurende drie maanden zal het verkeer er op de autosnelweg over twee versmalde rijstroken in beide rijrichtingen voorbij de werf rijden. Er worden daarvoor tijdelijke doorsteken in de middenberm gemaakt.

In de aanloop naar de werken organiseren we een infomarkt op woensdag 25 maart in de raadzaal van het gemeentehuis (Dorp 1). De infomarkt is doorlopend toegankelijk tussen 19 en 21 uur.