Sofie Walk & Run en Okra Achterbos overhandigden elk een cheque aan het Mols comité Kom op tegen Kanker. Okra Achterbos schonk een cheque ter waarde van 3.505 euro, de opbrengst van de croques- en pannenkoekenbak die zij in oktober organiseerden. Sofie Walk & Run doneerde 5.000 euro, het resultaat van een wandeldag die eveneens in oktober plaatsvond.

Sofie Walk & Run werd georganiseerd door de naaste familieleden van Sofie Roofhooft. Sofie overleed in oktober 2018 op 44-jarige leeftijd aan borstkanker. De wandeldag op 12 oktober 2019 lokte ruim 600 wandelaars en lopers. Er werden drie wandeltochten aangeboden (3 – 6 – 9 km).

Tijdens en na de wandeling was het gezellig vertoeven bij een drankje, soep en wafels. Het werd een geslaagde dag met een mooie opbrengst als resultaat. Noteer alvast 10 oktober 2020 in je agenda voor de tweede editie van 'Sofie Walk & Run'.

Op 13 oktober 2019 organiseerde Okra Achterbos een croques- en pannenkoekenboek. Een 300-tal sympathisanten genoten van al het lekkers en steunden zo het goede doel. Ook in oktober 2021 nodigt Okra Achterbos iedereen uit om heerlijke croques en pannenkoeken te komen smullen.