U bent hier

Spectaculaire Mount Mara Virtual Reality 8-baan Bobbejaanland

Kasterlee | Vlaanderen
01.05.2016 - 18.06u
Door: Herman Gezelle

Zaterdag stond Bobbejaanland in het teken van de officiële opening van de attractie Mount Mara, een spectaculaire virtual reality coaster. Deze rollercoaster neemt de bezoeker mee in de rol van geoloog tijdens een bloedstollend avontuur naar het Zuid-Oost Azische Khyonesië. Boze geesten hebben er voor een enorme vulkaanuitbarsting op de mysterieuze berg Mount Mara gezorgd.

Deze attractie, goed voor een investering van bijna 1.000.000 euro kwam tot stand dankzij een unieke samenwerking met Samsung.

"Het gebruik van virtual reality maakt deze attractie niet alleen spectaculaar maar ook vernieuwend", zegt Roland Kleve, directeur van Bobbejaanland. "De Revolution werd in samenwerking met Samsung opgefrist naar een Virtual Reality achtbaan: Mount Mara. Door het gebruik van de allernieuwste technieken komen de gevaren echt tot leven en stijgt de spanning tot een hoogtepunt.

Een verrassende beleving in een van de populairste attracties van ons park."
De naam doet de attractie alle eer aan... Wist je dat 'Mara' Sanskriet is voor'duivels'? Het avontuur speelt zich af in dezelfde regio als de attractie 'The Forbidden Caves' die vorig jaar geopend werd.

In die grotten bewaken boze geesten paarse kristallen. Zijn dezelfde geesten misschien verantwoordelijk voor de vulkaanuitbarsting? Stap in en baan je een weg door de jungle met je razendsnelle quad. Slaag jij erin om de dodelijke vuurzee voor te blijven?

"Virtual Reality wordt steeds populairder.

We zijn dan ook enorm trots dat we in samenwerking met Samsung deze hoogtechnologische beleving aan onze bezoekers kunnen aanbieden", vertelt Roland Kleve, directeur van Bobbejaand.

"Met Mount Mara kiezen we opnieuw voor ontdekking, verrassing en avontuur. De ride is een perfecte aanvulling op The Forbidden Caves. We kiezen hiermee dus voor de uitbreiding van de themazone 'Adventure Valley'. Ook King Kong en Banana battle horen thuis in dit deel van het park", vult hij nog aan.

De nieuwe beleving van GEAR VR wordt in samenwerking met Samsung toegepast op de bestaande Revolution. De ridetrack van de Revolution wordt niet aangepast, je zet de GEAR VR bril op en waant je meteen in een nieuwe wereld.

Foto's Johan Temmerman / NNieuws.
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto