Staatssecretaris Philippe De Backer (Open VLD) voert de strijd tegen illegale handcarwashes op. Hij wil dat burgers misbruik melden bij het meldpunt voor sociale fraude en er komen hogere boetes en meer controles.

Vanmiddag kwam de Staatssecretaris in Carwash Octopus aan Hemeldonk het Plan voor Eerlijke Concurrentie in aanwezigheid van de Vlaamse carwashsector ondertekenen.

De strijd tegen de illegale handcarwashes van De Backer is niet nieuw. Deze zomer zei De Backer al dat er meer gedaan moest worden tegen misbruik en uitbuiting in de sector.

Toen bleek ook al dat 1 op de 4 werknemers in de sector niet in orde was.

Ondertussen heeft De Backer samengezeten met de sector en is er een plan van aanpak. Er komen dus hogere boetes en meer controles en de staatssecretaris roept burgers ook op om mogelijk misbruik te melden bij het meldpunt voor sociale fraude.

De Backer: "Zwartwerk, illegalen aan het werk, schijnzelfstandigheid. De problemen zijn groot bij de illegale handcarwashes die alle regels aan hun laars lappen, ten koste van de ondernemers in de carwashsector die wél alle regels correct volgen. Dat wil ik aanpakken met dit Plan voor Eerlijke Concurrentie.

Die louche carwashes moeten verdwijnen uit het straatbeeld. Volg je de regels niet, dan kan je je boel sluiten." (pp-pb-VRTNWS/ foto's NNieuws Guy Verellen.