Het OCMW en het stadsbestuur hielden vrijdagavond voor 330 aanwezigen gezamenlijk hun nieuwjaarsreceptie in zaal 't Hof. In de wandelgangen werd de integratie van het OCMW en het stadsbestuur de hele avond fel besproken.  Voor- én tegenstanders lieten hun emoties de vrije loop.  Alle Vlaamse OCMW's gaan tegen 2019 - bij aanvang van de nieuwe legislatuur - op in de gemeenten.

Het personeel van beide besturen vraagt zich af wanneer effectief OCMW-secretaris Dirk Soentjens algemeen secretaris wordt van het eengemaakte Lokaal Bestuur Herentals. De huidige stadssecretaris Tanja Mattheus zal dan een stap opzij moeten zetten.

Burgemeester Jan Peeters (s.pa) dankte het personeel voor de inzet van het afgelopen moeilijke jaar : '2017 zal ook vol uitdagingen zitten.  Dankzij jullie dagelijkse inspanningen kunnen we er een geslaagd jaar van maken'.

Fons Michiels OCMW-voorzitter (CD&V) loofde de inspanningen van het personeel die al geleverd zijn rond de verhuis en de integratie.  'Met z'n allen gaan we er komen in 2017-2018.'

Technisch medewerker André overliep alle diensten met een spitse schuine kijk op de organisatie.  Vaak met een geslaagd grapje.  Z'n presentatie waar hij maanden  aan gewerkt had, ging echter volledig de mist in door de slechte afgestelde geluidsinstallatie en het continu storend rumoer onder de aanwezigen.

Just Cooking uit Herentals mocht het personeel verrassen met heerlijke hapjes.

Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie kregen de gepensioneerden een gepaste hulde (groepsfoto).  

Stadsbestuur Herentals
Yolande (Jo) Verwimp, schoonmaker (gepensioneerd sinds 1/3/2016)
Jan Verhestraeten, drukker (gepensioneerd sinds 1/10/2016)
Frans Leys, arbeider team groen (gepensioneerd sinds 1/10/2016)
Johan Wijns, meewerkend gemeenschapswachter (gepensioneerd sinds 1/7/2016).

OCMW Herentals
Danielle Vloemans, logistieke hulp, 't Convent
Annie Buts, maatschappelijk medewerkers, sociale dienst
Simonne Goor, verzorgende in de thuiszorg, 't Convent
Griet Verwimp, verpleegassistent, WZC Sint-Anna
Simonne Buts, huismoeder, WZC Sint-Anna
Rita Buts, zorgkundige, WZC Sint-Anna.

Foto groep stad Herentals / en NNieuws.