Met de slogan "De stem van iedereen" gaat de nieuwe partij Stadslijst naar de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober.  Zondagnamiddag vond in café De Max hun 'familiedag' met de de voorstelling van hun kandidatenlijst en hun  programma plaats.

Voorzitter Hans Horemans, lijsttrekker Bart Lamers, lijstduwer François Vermeulen en nr 3 Koen Peeters spraken zo'n 25 symphatisanten toe. Totaal met de kandidaten en hun partners een leuke groep van zo'n 80 Herentalsenaren.

Op plaats 1 staat Bart Lamers, Celine Ramzan op 2, Koen Peeters op 3, Ann Van Craen 4, en Pieter Van Genechten op 5. Lijstduwer is tandarts François Vermeulen.

'Beleid dichter bij de burgers'

'Stadslijst wil het beleid dichter bij de burgers brengen', zegt lijsttrekker Bart Lamers. 'Meer burgerinspraak, meer luisteren, naar burgers en adviesraden en stadspersoneel, meer communiceren en uitleggen, meer buurtwerking, meer buurtgerichte zorg, meer aandacht voor frisse ideeën van geëngageerde burgers.

Maar daarnaast hebben we ook een visie over de andere thema's zoals:

• Toerisme: Herentals op de kaart zetten door onze troeven qua monumenten en groen in de verf te zetten • Middenstand: oplossingen zoeken voor de leegstandsproblematiek • Mobiliteit: waar we zoeken naar de ideale mix van een autoluwer centrum met een grotere bereikbaarheid, en er meer aandacht is voor fietsen en fietsveiligheid

• Onze gezinnen: met ook aandacht voor de steeds groter wordende groep senioren, en ook onze jongeren kansen krijgen • Financiën: waar we gaan voor doordacht investeren, en geen half werk, zonder daarom zotte uitgaven te doen,...

• Én niet enkel voor Herentals, maar ook voor Noorderwijk en Morkhoven: onze deelgemeentes moeten elks hun eigenheid kunnen bewaren, en moeten ook meer het gevoel krijgen tot "team Herentals" te behoren.

Kortom een totaalprogramma, dat we met visie willen brengen, en waar we samen met de inwoners voor willen gaan.

Samen gaan we voor het hetzelfde doel. Iedereen moet terug fier zijn om inwoner van Herentals, Noorderwijk of Morkhoven te zijn.
Stem dus op uzelf, stem voor dingen die jij belangrijk vindt, stem voor draagvlak, stem voor Stadslijst', besluit Bart Lamers.

De andere kandidaten :

Agnes Helsen, Roel Vervoort (ex-VB), Guy Cronin, Ingrid Amerlinck, Michael Van Mogh, Christina Van Geirt, Marleen Rombouts, Danny Lathouwers, Nadine Op de Beek, Klaas Bellemans, Hans Horemans, Claudia T'syen, Stefan Smans, Annemie De Groof, Kurt Van Hout, Gert Van Mechelen, Marleen Cools, Peter Verbraeken, Vanessa Vandenbosch, Fabienne Verbeek, Anneleen Rits, Matthias Vervoort en Lisa Helsen. (pp)