U bent hier

Steampunk op 'Dag van de Academies' lokt zelfs VTM naar Herentals

Herentals | Neteland | Vlaanderen
15.02.2020 - 18.03u
Door: Mark Jaspers

Vandaag zette de kunstacademie van Herentals haar deuren open. In de verschillende ateliers kon je studenten aan het werk zien en zelf deelnemen aan workshops. Ook voor kinderen waren er verschillende gratis doe-het-zelf activiteiten.

Steampunk en robots zetten de toon

Studenten lieten zich inspireren door Steampunk. De term verwijst naar de verhalen die zich afspelen in een tijd dat stoomkracht nog de belangrijkste krachtbron was (meestal de 19e eeuw). Deze sciencefictionverhalen bevatten vaak futuristische uitvindingen en machines.

Je kon genieten van levensgrote robots.  Spectaculair in formaat en verbeelding is een bijzonder kleurrijk sciencefiction schilderij van wel 2 bij 5 m.

Oude machines met hun radertjes en tandwielen stonden model voor tekeningen en grafisch werk. Er werd door kinderen een bewegende robot gebouwd die men  programmeerde om tekeningen uit te voeren.

Papieroven

Het atelier keramiek bouwde een heuse papieroven in openlucht. De werking en het uitzicht van de oven is als een vulkaan met veel rookontwikkeling en was fascinerend om te zien.

Steam-cocktails in sterkst groeiende Vlaamse academie en VTM

In het academie-café kon je in goed gezelschap stoom komen afblazen met lekkere 'steam'-cocktails van de hand van Ellen en Sonja.

Het was er de hele dag een drukte van jewelste. Ook een reportageteam van het VTM-nieuws streek neer in Herentals wegens de 'sterkst groeiende' Vlaamse academie vergeleken met vorig jaar. 

Je werd door de afdeling ANVI in een decor geplaatst in leuke kledij en zo werd je gefilmd en waande je je in vervlogen tijden.

Het was een prachtige tentoonstelling met enkel tevreden kinderen die genoten van de workshops.

academie.beeldende.kunst@herentals.be - http://www.herentals.be/academie/kunstacademie  - http://www.facebook.com/academie.herentals

Foto's: Mark Jaspers/NNieuws

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto