Vrijdagavond namen 6 teams deel aan de finale van "Scholen voor het goede doel" georganiseerd door LIONSCLUB TURNHOUT HARTEVROUWE bij Soudal Turnhout. Vier scholen schreven in voor de competitie. Tijdens de finale moesten de leerlingen het beste van zichzelf geven tijdens een presentatie van een zelf gekozen goed doel.

In groepjes van drie tot vijf leerlingen – stelden ze hun sociaal project voor in maximum 10 minuten.

Een jury van Lionsclub Turnhout Hartevrouwe en Dirk Coorevits, algemeen directeur SOUDAL, en Mark Boogers, schepen onderwijs Tunrhout hebben de projecten beoordeeld.

De laureaten :

• School MARIS STELLA Malle kaapte de hoofdprijs van 2.000 euro weg met hun project "Monnikenheide"
• Tweede prijs van 1.500 euro ging naar Sint-Jozefscollege Turnhout voor hun project "Vrijdag 13"
• Scholen Mariagaarde Westmalle en Maris Stella Oostmalle namen de gedeelde derde prijs mee naar huis met elk 750 euro, respectievelijk voor hun projecten "Sportpret" en "Pulderbos Revalidatiecentrum".

Damesclub Hartevrouwe

Als serviceclub steunt de damesclub Hartevrouwe verschillende goede doelen in de nabije omgeving van Turnhout en een beetje in het buitenland. "Wij willen oog hebben voor de zwakkeren", vertelt Marika Veramme, voorzitter van de jury. "Met deze wedstrijd willen we jongeren in de 3e graad nog bewuster maken voor mensen in nood. Hun inzet via de school en tijdens deze competitie verdient onze aanmoediging, door het geven van een geldprijs die integraal naar hun eigen goed doel gaat."

Alle finalisten kregen dan ook een prijs en het geheel werd afgesloten door een geslaagde receptie, aangeboden door de directie van SOUDAL.  Marleen
Van Echelpoel/ NNieuws.

Foto's Philip Brosens / NNieuws.