De Arkades opendeurdag kreeg maandag meer dan 300 bezoekers over de vloer.  Heel wat kinderen en ouders kwamen de toelichting op maat van het kind volgen. Vanaf september start Arkades aan de Watervoort Herentals, naast de basisschool en het secundair onderwijs, nu ook met kleuteronderwijs.

Arkades staat voor onderwijs voor het meer- en hoogbegaafde kind.

Oprichtster-directeur Elke Coorens uit Geel : 'Arkades is een uniek project dat de hedendaagse noden bij kinderen invult.  We werken aan uitdagingen, hoe we omgaan met tegenslagen, hoe we hen helpen zich te versterken. Kortom, je ontdekt er hoe we kinderen klaarstomen voor de 21e eeuw. Ook onze STEM-insteek staat centraal.  Arkades wil  onze kinderen wapenen met meer digitale en technische bagage.

Met STEM, dat staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics, maak je je zoon of dochter klaar voor de onvermijdbare digitale disruptie.Arkades is ook erkend door de Vlaamse regering.

We hebben nu 39 inschrijvingen, dat gaat vlot richting 50.  De leerlingen leren in praatrondes zich te concentreren op één persoonlijke vraag die ze willen kunnen beantwoorden. Nadien zoeken onderzoeken ze dat onderwerp helemaal. Ze moeten dus leren selecteren, want hoogbegaafde kinderen willen net àlles weten.

Graag wil ik nog even Eddy Hendrickx (H-Estate) bijzonder danken voor het ter beschikking stellen van deze 2 gerenoveerde panden die een uitstekend onderkomen voor onze leerlingen en docenten bieden, met een prachtig uitzicht op de rustieke Fermerijhoeve.  Zeker ook dank aan al onze vrijwilligers die de opendeur tot een succes maakten,' besluit een enthousiaste directeur Elke Coorens.

Op de foto : directeur Elke Coorens met haar Arkades-team.

Guy Verellen / NNieuws.