Op het Internationaal Trampoline toernooi Loule-cup in Portugal behaalden de gymnasten van Corpus Sanum Herentals 3 finales en Nell Caers kwam met een bronzen medaille terug naar huis.

Bijna alle Europese landen waren aanwezig en delegaties van o.a. Canada, USA, Japan, Argentinië, Georgië, Oekraïne, Rusland, Australië en nog veel andere landen maakten van deze 13e Loule-Cup een zeer hoogstaande competitie.

De Trampolineploeg van Corpus Sanum was al vanaf 1 augustus met de voorbereiding bezig en nam deel met een delegatie van 12 gymnasten. Ze namen allemaal deel aan de Trampoline- en Dubbelmini competitie. Tevens ook aan de ploegenwedstrijden. Een finale (de 8 besten van de voorronde) halen werd gezien het deelnemersveld een bijzonder moeilijke opdracht.

Op een drukke, warme en vooral lange 1ste competitiedag kwamen bijna alle Herentalse gymnasten op de vloer. Een goede prestatie met meer dan 90% gelukte oefeningen en sprongen eindigden de meeste binnen de eerste helft van het klassement.

Op Dubbelmini kwamen Dali Luyckx (10°), Lore Ooms (11°) en Kaat Sels (12°) dicht in de buurt van de finale. Per ploeg (5 beste) kwamen zijn minder dan een punt te kort en eindigde 6de. Senior Yoni Verdonck werd 9de in de kwalificatie op Trampoline. De beste prestaties kwamen van Nell Caers en Teo Teodoru in de juniorcategorie die verdiend naar de individuele Dubbelmini finale konden. Per ploeg werd als 5de ook de finale bereikt.

Deze Teamfinale (juniors & seniors samen) werd als allerlaatste wedstrijd op de 2de competitiedag gehouden. De Corpus Sanum gymnasten sprongen een vlekkeloze wedstrijd maar waren niet opgewassen tegen de Nationale ploegen van Groot Brittannië, Portugal, USA/Canada en Spanje. Ze werden 5de in de einduitslag.

In de individuele finale Dubbelmini sprongen Nell en Teo voor wat ze waard waren. Het bleef spannend tot de laatste gymnast gesprongen had. Een 4de plaats voor Teo Teodoru en de kers op de taart met een bronzen medaille voor Nell Caers.

Naast die drukke wedstrijddagen was er gelukkig ook tijd voor ontspanning in het zwembad van de prachtige accommodatie waar de Herentalse delegatie verbleef.