U bent hier

Telcom (Hulshout) isoleert spouwen Antwerpse sporthallen

Hulshout | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
16.08.2016 - 14.49u
Door: Herman Gezelle

Telcom, de specialist in spouwmuurisolatie, zonnepanelen en nutsaansluitingen uit Hulshout, isoleert in opdracht van Stad Antwerpen de spouwen van verschillende gebouwen, waaronder 5 sporthallen en een jeugdhuis.

"We isoleerden al Sporthal Plantin Moretus in hartje stad, de sporthal op Linkeroe-ver en Sporthal 't Venneke in Ekeren. Nu zijn we net begonnen aan de Sporthal aan de Rodeloopstraat in Merksem waar we 1.000 m2 spouwmuren gaan isoleren. Over enkele weken pakken we ook de sporthal op 't Kiel aan."

Het isoleren van grote gebouwen gebeurt niet anders dan bij particuliere woningen. "We gaan op voorhand kijken of het gebouw voldoet om via de spouwen geïsoleerd te worden. Daarna boren we gaten in de muren via dewelke we het isolatiemateriaal inblazen."

Telcom isoleerde al vaker openbare gebouwen, appartementsblokken of industriële panden. "Ook die gebouwen kan je perfect isoleren, de voordelen blijven dezelfde: de energiekosten dalen, de meerwaarde van het gebouw verhoogt. Bij Telcom wer-ken we bovendien met recupereerbaar materiaal. Als het gebouw ooit afgebroken moet worden, zit je niet opgescheept met moeilijk of niet-recycleerbare materialen."

TELCOM
Naast isolatie installeert Telcom ook Duitse kwaliteit zonnepanelen voor particulie-ren en bedrijven en is het bedrijf al meer dan 25 jaar een belangrijke partner voor nutsmaatschappijen zoals Eandis of Electrabel.

De zaken gaan goed bij Telcom: "We hebben maandelijks een 60-tal installaties van spouwmuurisolatie en zonnepa-nelen, en begin juli haalden we nog een nieuw contract bij Eandis binnen voor onze afdeling nutsaanslutingen. Gedurende drie jaar staat Telcom in voor het opnieuw installeren of saneren van middenspanningscabines voor Eandis infragebied Ant-werpen en infragebied Mechelen.

Onze mensen zorgen er dus mee voor dat elektri-sche stroom op een veilige manier naar woningen en bedrijven gaat. Met dit nieuwe contract kunnen we twee extra ploegen aan het werk houden gedurende drie jaar".

imageMeer nieuws

1 jaar sinds het wereldkampioenschap: Bridgestone World Solar Challenge

Internationaal | Nationaal 22.10.2020 - 12.38u

Vlaams bedrijf IIM voegt animatie toe aan sociale media

Internationaal | Vlaanderen 22.10.2020 - 11.12u

Nieuw, jong productiehuis bruist van goesting

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 22.10.2020 - 08.54u

1e Nationale wordt minstens tot na weekend 8 november stilgelegd

1e Nationale wordt minstens tot na weekend 8 november stilgelegd
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 22.10.2020 - 07.00u

Geen enkele Kempense gemeente covid-vrij

Geen enkele Kempense gemeente covid-vrij
Kempen regio | Neteland 21.10.2020 - 22.01u

Vrijwilligers gezocht voor triagecentrum AZ Herentals

Vrijwilligers gezocht voor triagecentrum AZ Herentals
Herentals | Kempen regio 21.10.2020 - 20.48u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto