U bent hier

Tom Van Dyck, Bartel Van Riet, Linda Mertens kiezen favoriete kunstwerk

Herentals | Kempen regio | Neteland
27.01.2016 - 21.19u
Door: Peter Caers

Welk is het favoriete schilderij van Milk Inc. zangeres Linda Mertens? Welk beeldhouwwerk kan acteur Tom Van Dyck bekoren? Heeft Bartel Van Riet een favoriet kunstwerk? Heeft Erwin Vervecken voeling met kunst?

De Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst laat 17 bekende Herentalsenaren hun meest geliefde kunstwerk kiezen.

Tom Van Dyck koos woensdagavond voor 'De Meeuw'.

Tom Liekens : 'Jaarlijks organiseert de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst Herentals een dag van het DKO.(deeltijds kunstonderwijs). Deze opendeurdag met tal van activiteiten vindt plaats op zaterdag 30 april 2016 en heeft als thema MATCH.

17 markante Herentalsenaren

'We vroegen naar aanleiding van deze dag aan 17 markante Herentalsenaars een bezoek te brengen aan de academie en een kunstwerk te kiezen waar zij/hij een ' MATCH' mee heeft. Zo bezoeken de komende weken de burgemeester en schepen van cultuur de academie alsook enkele bekende cafébazen.

Maar ook bijvoorbeeld de poetsvrouw en de buurvrouw gaan op zoek naar 'hun' favoriete werk en vertellen voor de camera waarom. De academie wist ook enkele bekende Vlamingen uit de streek te strikken.

Acteur en regisseur Tom Van Dyck, zangeres Linda Mertens, presentator Bartel Van Riet en meervoudig wereldkampioen veldrijden Erwin Vervecken gaan op zoek naar het kunstwerk waar zij een klik mee voelen.

Dit video-verslag zal op de dag DKO, samen met alle andere gekozen werken getoond worden in de academie.'

Knappe keuzes

Een reeks pentekeningen droeg de voorkeur van Bartel Van Riet weg. Eén tekening uit de reeks kon voor Bartel zelfs als afbeelding voor een tatoeage dienen. Bart Buls viel voor het schilderij met de revolutie in Egypte.

Linda Mertens koos een schilderij in de hal. Tom Van Dyck werd rondgeleid door kunstenaar Tom Lieckens. Als achtjarige knaap volgde Van Dyck nog een jaar tekenles in de academie. Daarna sloeg hij andere richtingen in. Om zijn keuze te weten moet je naar de dag van het DKO in april komen.

Foto's: Marcel Nelis /Nnieuws.be
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto