U bent hier

Topchefs koken voor het goede doel in Kasterlee

Kasterlee
23.04.2018 - 14.13u
Door: Mark Jaspers

Quinoa vind je tegenwoordig in elke supermarkt. Maar wat kan je ermee maken? De chefs van restaurants De Watermolen, De Pastorie, Helsen en KAN10 uit Kasterlee demonstreren op donderdag 3 mei in het OC van Kasterlee welke oneindige mogelijkheden er zijn met dit veelzijdige zaad.

De opbrengst van deze avond gaat integraal naar Trias ten voordele van een project om arme quinoaboeren in Ecuador te begeleiden naar duurzaam ondernemerschap.

De avond is een samenwerking tussen de gemeente Kasterlee en de landelijke verenigingen van de gemeente: Landelijke Gilde, KVLV en KLJ. Het opzet van de avond is vooral een boeiende avond te bezorgen aan de deelnemers, maar tevens een bewustzijn te creëren voor de situatie van de arme quinoaboeren uit Ecuador.

Voorafgaand aan het showcooking-gedeelte brengt Guido Staels van Boerenbond zijn verslag van een inleefreis die hij gemaakt heeft. Voor een kennismaking met quinoa is het culinaire Kasterlee vervolgens de plek bij uitstek om dit te promoten.

De chefs van de bekende Kastelse restaurants De Watermolen, De Pastorie, Helsen en KAN10 tonen u op het podium welke wonderbaarlijke creaties er mogelijk zijn met quinoa. De hapjes worden ter plaatse geserveerd aan deelnemers.

De opbrengst van de avond gaat volledig naar een project van Trias in Ecuador. Trias is een ontwikkelingsorganisatie, die onder andere de quinoaboeren in Ecuador steunt die lid zijn van een lokale landbouwcoöperatie. Door samen te werken kunnen de boeren een toekomst uitbouwen voor hun families en kinderen.

Quinoa is een gewas dat het best gedijt op grote hoogtes. Het Andesgebergte is dan ook de thuishaven van deze plant. De landbouwers werken dagelijks op hoogtes van om en bij de 3.000m. Via hun coöperatie kunnen de lokale boeren hun fair trade quinoa efficiënter verwerken en slagen zij er in aan een eerlijke prijs te verkopen, zelfs tot in Europa.

Praktisch

Donderdag 3 mei 2018 – 19.30 uur
Ontmoetingscentrum Kasterlee – Binnenpad

Deelnameprijs: 15 euro

Inschrijven kan tot 27 april via www.trias.ngo/quinoa-night. De inschrijving is pas definitief na betaling aan TRIAS LG ANTWERPEN op rekeningnummer BE73 7310 1362 7360 met vermelding van naam en gsm-nummer.

 

imageMeer nieuws

Gouden Liam krijgt huldiging in AC

Gouden Liam krijgt huldiging in AC
Herentals | Internationaal | Nationaal 05.12.2019 - 19.45u

Dragon op traject naar ISS, eerste trap gerecupereerd

Internationaal | Kempen regio | Mol 05.12.2019 - 19.39u

Vier Kerst en Nieuw met Sinfonia Heist

Vier Kerst en Nieuw met Sinfonia Heist
Heist op den Berg 05.12.2019 - 17.58u

Nieuwtjes schepencollege Geel

Nieuwtjes schepencollege Geel
Geel 05.12.2019 - 17.53u

Tot 5 jaar effectief voor zakkenrollerij, o.a. in Heist

Heist op den Berg | Kempen regio | Vlaanderen 05.12.2019 - 16.10u

UNIZO verkiest 3bouw uit Westerlo tot nationaal 'Maakbedrijf van het Jaar'

Provincie Antwerpen | Westerlo 05.12.2019 - 09.29u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto