U bent hier

Topfilosofe Alicja Gescinska komt naar Herentals

Herentals
21.04.2019 - 10.21u
Door: Mark Jaspers

Alicja Gescinska (Warschau, 1981), één van de meest toonaangevende jonge filosofen van België en Nederland die tevens op de derde plaats staat van de Europese lijst voor Open Vld komt op zondag 28 april naar Herentals. Tijdens de kaas- en wijnavond van de lokale Open Vld afdeling komt zij vertellen wat haar drijft om aan politiek te doen.

Haar boek 'De verovering van de vrijheid '(2011) oogstte alom lof. In 1988 vluchtte ze met haar familie van communistisch Polen naar België, waar ze aan de universiteit van Gent promoveerde tot doctor in de filosofie. Daarna werkte ze aan Princeton University en sinds 2014 aan Amherst College.

In 2016 verscheen haar debuutroman 'Een soort van liefde', dat het verhaal vertelt van vele soorten liefde: van een moeilijke liefde tussen vader en dochter, en van een onverhoedse liefde tussen een oudere professor en een jonge studente. Gescinska won er de Debuutprijs 2017 mee.

Sinds het najaar van 2016 was ze te zien in het levensbeschouwelijke televisieprogramma Wanderlust op Canvas waarin ze filosofische gesprekken voert met internationaal gerenommeerde filosofen, schrijvers, wetenschappers en kunstenaars zoals Roger Scruton, Connie Palmen en Krzysztof Zanussi, Marcel Möring, Youssou N'Dour en Theodore Dalrymple.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven bij Nathalie Van Sande, die de 15de plaats bekleedt op de kamerlijst van de komende verkiezingen. Inschrijven kan via nathalievansande@gmail.com.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto