U bent hier

Topper in 4e Provinciale D eindigt onbeslist : Oevel - SKS Herentals 1-1

Herentals | Westerlo
18.11.2019 - 10.17u
Door: Mark Jaspers

Zondag stond met Oeve –KSKS Herentals een rasechte topper op het programma. De inzet was dus groot.

'Herentals startte direct sterk aan de wedstrijd', zzegt Steven Haest, sportief manager. 'Het was duidelijk dat de bezoekers voor niets minder dan de 3 punten naar Oevel waren gekomen. Oevel daarentegen, had zichzelf aangepast en probeerde met een goede organisatie vooral tegendoelpunten te vermijden en hoopte af en toe te kunnen tegenprikken.

Het eerste half uur van de wedstrijd domineerde de bezoekers de wedstrijd met enkele kansen tot gevolg, maar de defensie van Oevel bleef overeind. Na een half uur begon dan Oevel toch zijn neus aan het venster te steken met enkele kansjes, maar Maes echt verontrusten lukte niet.

Tot 10-minuten voor het einde van de 1e helft. Een afstandsschot werd nog eerst gepareerd door Maes, maar belande op het hoofd van Haesendonckx die er, tegen de gang van het spel in, 1-0 van maakte. Echter geen paniek bij de bezoekers, die nog een uur hebben om deze situatie recht te zetten.

En nauwelijks 2min na de tegentreffer zet SKS een knappe collectieve aanval op poten, die prachtig in de bovenhoek wordt gekopt door Bovri. 1-1 en de wedstrijd volledig terug open.

De 2e helft verloopt meer gelijkopgaand en grote kansen blijven lang uit. Meer richting het einde van de wedstrijd, komen er toch wat kansen voor SKS. Bovri wordt eerst nog alleen voor doel gezet, maar Van Doninck staat goed te keepen.

Het signaal voor de bezoekers voor nog een eindoffensief in te zetten. En met de 2de gele kaart voor Celis wordt het nog even pompen of verzuipen voor de thuisploeg.

In de laatste minuut van de wedstrijd wordt de ingevallen Djemesi in het strafschopgebied aangespeeld en lijkt zich vrij te maken, maar wordt onderuit getrokken door een verdediger van de thuisploeg.

Normaal gezien altijd penalty, maar de scheidsrechter, die een goede wedstrijd floot, ziet het niet en zo eindigt de wedstrijd op een gelijkspel.

Gezien het wedstrijdverloop had er meer ingezeten voor de bezoekers. Het blijft zo ontzettend spannend aan de kop van het klassement, waar 4 ploegen elkaar geen duimbreed toegeven.'

Verslag : Steven Haest - Foto's : Mark Jaspers

imageMeer nieuws

Storing slagbomen overwegen regio Herentals-Olen-Geel (UPDATE)

Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland | Olen 16.01.2021 - 10.34u

Basisschool Hallaar dicht door covid-uitbraak

Heist op den Berg 16.01.2021 - 08.45u

Pfizer moet productie in Puurs tijdelijk vertragen

Nationaal | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 16.01.2021 - 08.22u

2e fase Wensbeeld Wechelderzande afgerond

Lille 15.01.2021 - 19.00u

Voormalig N-VA-politicus veroordeeld voor verkrachting : 3 jaar cel

Voormalig N-VA-politicus veroordeeld voor verkrachting : 3 jaar cel
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 15.01.2021 - 15.57u

Voka - KvK Mechelen-Kempen: “Gemiddeld omzetverlies daalt van 13 naar 9 procent”

Kempen regio | Provincie Antwerpen 15.01.2021 - 15.56u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto