U bent hier

Triatleet Pieter Heemeryck (DOMO-Scott) : 'Kwalificatie voor Hawaï 2020 m’n hoogste ambitie’

Herentals | Internationaal | Nationaal | Vlaanderen
28.03.2019 - 00.37u
Door: Herman Gezelle

Triatleet Pieter Heemeryck (DOMO-Scott) is uitstekend op dreef en blijft topprestaties scoren. In de halve triatlon van Mexico (Campeche) werd de Herentenaar vorige zondag 2e, voor kleppers als Frederik Van Lierde en Ben Hofman. Stilaan wil hij dan ook de stap zetten naar de volledige triatlon en dan lonkt natuurlijk de Ironman 70.3 van Kailua-Kona, Hawaï in 2020.

Presentator Hans Cleemput van 3athlon.be stelde vanmiddag het DOMO-Scott team bij DOMO Herentals aan de pers voor.

Heemeryck is sinds januari voor het eerst prof. Hij blijft zeer ambitieus.

Heemeryck : ‘Kwalificatie voor Hawaï 2020 één van m’n hoogste ambities’

‘De kwalificatie voor Hawaï 2020 blijft één van m’n hoogste ambities’, zegt een enthousiaste Pieter Heemeryck. ‘Dit jaar nog de WK Challenge in Samorin en het WK Ironman 70.3 in Nice met een prima uitslag afwerken, zou al top zijn.  We focussen nu eerst op het BK Challenge in Geraardsbergen op 16 juni.

M'n sponsors Wim en Liesbeth (DOMO) kennen beiden 200% de sport door en door. Dus zonder enige stress kom ik aan de start van de vele uitdagingen. Ze geven me de unieke mogelijkheid om me, sinds begin van dit jaar, voltijds aan m’n carrière te wijden. Ik ben hen dan ook immens dankbaar. Ik was leerkracht van beroep.  

In ons DOMO-Scott- team heerst continu een heel toffe en hechte sfeer.  Deze happy feeling doet je meer presteren.  Ik volg in Herent ook nog Pilates, een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is.  Ook een Zen-moment koester ik.'

‘De man van Tia Hellebaut springt toch ook niet hoger dan Tia’

‘Ik ben heel fier op ons DOMO-Scott team’, zegt Wim De Voeght (CEO DOMO). ‘Allemaal topsporters. Ook m’n vrouwtje liep een bijzonder mooi parcours o.a. het WK 70.3 Half Challenge. Beter kan ik echt niet. Maar dat hoeft ook niet, hé. De man van Tia Hellebaut springt toch ook niet hoger dan Tia’, lacht Wim.

Het project 'Chasing Kona' rond Pieter werd mee mogelijk gemaakt door DOMO ELEKTRO, SPORTOASE, SCOTT, Delen Private Bank en Skinfit.

Op de teamfoto o.a. Thomas Derboven, Jan Petralia, Yari Lontie, Pieter Heemeryck, Liesbeth Leysen (bekende voedingsconsulente), Wim de Voeght en Jan-Willem Verhaegen.

Guy Verellen/ Nnieuws.

Relevante artikels

imageMeer nieuws

Maatwerkbedrijf TWERK innoveert in coronatijden

Herentals | Kempen regio 24.10.2020 - 12.39u reading time6min

Dat de Coronacrisis heel wat ondernemingen voor bijzondere uitdagingen stelt, is zeer bekend. Dit is dan ook niet anders voor VZW TWERK. TWERK is een maatwerkbedrijf voor mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) in Herentals.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto