Een uitgelezen schotel paella, een professionele cocktailbar en 5 dj's, bezoekers van Copa Cabaña mogen zich zaterdag 11 juli aan een tropisch feestje verwachten. Daarmee steunen de 2 jongedames het dierenasiel Unco Jerry in Westerlo.

De Herentalse Valérie Vermeulen (26) en Seline Geyzen (25) besloten als onvervalste dierenvrienden om het asiel Unco Jerry in Westerlo een financieel duwtje in de rug te geven. "Ik studeer zelf voor dierenarts en ben dus sowieso heel erg begaan met dieren", vertelt Valérie. "We hielden al eerder een wafelverkoop, maar dan blijft de opbrengst redelijk klein. Zo kwamen we op het idee om een feestje te organiseren. Vergeet niet tussen 20 en 21u is het HAPPY HOUR (acties op verschillende dranken).  En het wordt een zalige 28°C...
Iedereen tussen 1 en 100 jaar kan zich bij ons amuseren."

Dat wordt Copa Cabaña op zaterdag 11 juli, genoemd naar het zomerhuisje in de achtertuin van de familie Cois Vermeulen, de bekende tandarts. Het concept combineert een smulfestijn met een fuifje.

Meer dan 180 eters voor goede doel

"We organiseerden jaren geleden al eens een feestje omdat we vonden dat het voor jongeren stilaan te duur werd om in Herentals uit te gaan", zeggen de twee vriendinnen. "Maar met deze Copa Cabaña mikken we echt op alle leeftijden, van jong tot oud. Voor de paella sloot de voorverkoop af op 180 verkochte kaarten, maar we hebben weet dat er nog heel wat meer kandidaten zijn.

Daarom hebben we de kok gevraagd om zeker een derde pan paella klaar te maken. Er is in ieder geval ook gebraden kip en gamba à la plancha te krijgen.

Paella is een oorspronkelijk Valenciaans en typisch Spaans gerecht en bevat, afhankelijk van de regio, als hoofdingrediënten: rijst, zeevruchten als vis en schaaldieren, stukjes kip, konijn, tomatenbasis (tomato frito), garrafo (speciaal soort witte bonen uit Valencia), snijbonen en saffraan. Belangrijk onderdeel van de bereiding is dat de rijst gekookt wordt in de bouillon van de vis- en schaaldieren of kip en konijn, het liefst buiten op een houtskool verhitte paella-pan (paellera).'

Het restaurantgedeelte start om 18.30u, terwijl op het terrein aan de andere zijde van de cabaña om 20u een feestje start met vijf verschillende dj's.

Cocktails voor profs en meer

Een professionele cocktailbar maakt de zomerse sfeer compleet. "En rond middernacht zorgen we nog voor een Spaanse verrassing", verklappen Valérie en Seline.

Copa Cabaña vindt plaats op een terrein in Zwanenberg, een zijstraat van de Augustijnenlaan Herentals. De toegangsprijs bedraagt 4 euro, voor paella betaalt u 10 euro extra.