U bent hier

Turnzaal Brulens vanavond gesloten wegens noodweer

Lille
05.06.2019 - 21.57u
Door: Mark Jaspers

Het gemeentebestuur van Lille heeft besloten turnzaal Brulens in Gierle deze avond niet ter beschikking te stellen van de gebruikers die de zaal gereserveerd hadden. De gebruikers zijn hiervan reeds op de hoogte gesteld.

Naar aanleiding van het recentste brandweerverslag, besliste het gemeentebestuur in maart een stabiliteitsstudie te laten uitvoeren. De resultaten van deze studie werden gisteren gemaild naar het gemeentebestuur en vandaag toegelicht door het bureau dat de studie uitvoerde.

Uit de studie blijkt het draagvermogen van het dak enkel onbelast honderd procent veilig is. Bij gebruik van de zaal onder normale weersomstandigheden (geen overvloedige regen of sneeuw) is er geen probleem voor de stabiliteit.

Wanneer regenwater overvloedig op het dak blijft staan, kan de stevigheid van het dak wel in het gedrang komen en de veiligheid niet meer gegarandeerd worden. Het KMI voorspelt voor vanavond noodweer. Het gemeentebestuur neemt dan ook geen enkel risico en sluit daarom vandaag de turnzaal.

De gemeente bestudeert momenteel alle oplossingen voor het gebruik van de zaal op korte, middellange en lange termijn. Op korte termijn wordt er bijvoorbeeld gedacht aan het aanbrengen van spuwers om regenwater zeer snel van het dak te laten

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto