U bent hier

Twee woonzorgcentra krijgen buiten speelplekje voor kinderen

Geel
16.12.2019 - 16.20u
Door: Mark Jaspers

De woonzorgcentra Onze-Lieve-Vrouw en Zusterhof hebben er een nieuwe attractie bij. Aan beide locaties plaatste de stad een speeltoestel. Zo hebben kinderen uit de buurt er een speelgelegenheid bij en genieten de ouderen in het woonzorgcentra van de jeugdige aanwezigheid.

In het voorjaar van 2019 maakten de stad en de woonzorgcentra Onze-Lieve-Vrouw en Zusterhof een overeenkomst om samen te werken om de twee buitenlocaties van de woonzorgcentra uit te werken.

Er werd een speeltoren met glijbaan geplaatst in de stadstuin gelegen aan de achterzijde van het Onze-Lieve-Vrouw woonzorgcentrum in de Pastoor Van Neylenstraat. Naast de trage verbinding rond het domein Zusterhof woonzorgcentrum in de Gerststraat werd gekozen voor het plaatsen van een speelparcours met een aantal evenwichtsoefeningen en een nestschommel. Beide toestellen zijn hoofdzakelijk gemaakt uit duurzaam robinia-hout.

Kinderen kiezen zelf

De invulling van de speeltoestellen werd mee gekozen door kinderen die aanwezig waren tijdens een familiedag van beide woonzorgcentra. De toestellen zijn pas geplaatst en goedgekeurd. Ze zijn vooral geschikt voor jonge kinderen.

Win-winsituatie

De stad investeerde in de speeltoestellen, de woonzorgcentra stellen hun locatie open voor het publiek. Het zien spelen van kinderen is een enorme meerwaarde voor de mensen die in de woonzorgcentra verblijven, zij genieten van de jonge aanwezigheid. Anderzijds geeft het initiatief aan kinderen uit de buurt meer kansen om buiten te spelen en elkaar te ontmoeten.

Een overzicht van alle speelpleintjes in Geel vind je op www.geel.be/overzicht-speelpleinen

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto