U bent hier

Van Eccelpoel één grote familie: 'Waarden van Bomma Leontine blijven na 72 jaar centraal' - foto's

Herentals | Neteland
28.11.2019 - 19.40u
Door: Herman Gezelle

'Blij je te zien' markeert de inkom. Meteen een goed gevoel van een warme welkom.  De waarden van Bomma Leontine continueren in de nagelnieuwe versmarkt Van Eccelpoel : artisanale kwaliteit en alles dagvérs.

Precies 72 jaar nadat Leontine Pelsmakers aan de Lierseweg een markant kruidenierswinkeltje opende, pakken haar kleinzonen Jef & Lawrence uit met een versmarkt op maat van de 21e eeuw. Mét een retro-toets en beleving.

'De culinaire waarden van ons Bomma Leontine'

'De culinaire waarden van ons Bomma Leontine blijven we ook in deze hypermoderne tijden hoog in ons vaandel dragen,' zegt een fiere Jef Van Eccelpoel. 'We opteeren voor een rustpunt voor onze klanten in deze mega-drukke wereld. 

Het accent ligt op ambachtelijke eerlijke producten, met nu ook extra full service catering, een partnership met de gelauwerde De Smaakmakers & Jelle Ver Berne & z'n BBQ-team uit Olen.'

Je waant je eerder op de markt, dan in een immens warenhuis. De diverse rayons ogen retro en kregen opvallende aankondigingsborden zoals SmaakBomma (refererend naar Leontine), MeatingPlace (aanduiding aan de vleestoog). 

'Genieten zonder zorgen'

'Achter iedere afdeling hoort een verhaal', weet Lawrence Vechter. 'We blijven ook volop gaan voor delicatessen die je elders niet vindt.  Ik denk vb. aan onze Franse kazen die dagvers van de Parijse vroegmarkt worden aangevoerd.  Een bezoek aan Van Eccelpoel moet de voorbode zijn van fijne culinaire momenten bij je thuis, onder de slogan 'Genieten zonder zorgen'.

Originele sushi met Japanse rijst

'Je kan nu ook live sushi zien maken aan onze visafdeling, met onze ervaren sushi-kokkin Berwa', vervolgt Jef. 'Het is altijd onze sterkte geweest bepaalde nieuwigheden uit te testen en te bekijken of het aanslaat bij de klanten.

Voor wie meer over onze organisatie wil weten, hebben we in de winkel voor de klanten een centraal infopunt geïnstalleerd.'

Van Eccelpoel Membership Card

Jef Van Eccelpoel : 'We denken met ons team ook na over het lanceren van een  'membership card'. Die kaart gaat verder dan een gewone klantenkaart. Hiervoor zal de klant een kleine vergoeding betalen, maar daar zullen allerlei voordelen tegenover staan.

Dat kunnen uitnodigingen voor proeverijen zijn, bezoeken aan producenten in binnen- en buitenland van vb. kaas of wijn, maar ook extra kortingen, het vrij gebruikmaken van de parking...', besluit Jef.

Wijnen Van Eccelpoel : gerenommeerd 'Huis van Vertrouwen'

Kom je in de Bordeaux-, de Champagne-, of Bourgogne-streek, Rioja (ES) of Toscane (IT), de wijnboeren kennen en waarderen Van Eccelpoel. In de wijnkelder staan +100 uitgelezen wijn voor je klaar om te proeven.

Kom zeker ook de stand van champagne Bollinger ontdekken en veel meer lekkers voor de feestdagen. Of schenk aan je intimate friends het orgineelste cado ever : een Krug Private Cuvée, je overtuigend bewijs van je platonische liefde voor het allerbeste van de planeet.

'Fier'

'Ik ben bijzonder fier op Jef & Lawrence, en hun team', lacht Eddy Vechter, de pa van Lawrence. 'Wat die jongens met hun medewerkers op 2 jaar tijd uit hun organisatorische hoed hebben getoverd, is toch wel indrukwekkend. Met onze familie en vrienden wensen we hen veel succes. We weten trouwens wat ze waard zijn!'

Events in aanloop naar de kerstperiode

Op zaterdag 7/12 kan je komen genieten van een uitgebreide feestelijke kerstproeverij. Op zaterdag 14/12 volgt een Bollinger tasting & Ervins Bread.

______________________________________________________________________________________________________

Van Eccelpoel - een culinaire aanrader, van oudsher

Lierseweg 20, Herentals - tel. 014/21.26.93 - 014/21.27.09 - ingang langs de zijkant - er zijn nog wat werken buiten bezig, parking is achteraan -- bestellingen@vaneccelpoel.com - www.vaneccelpoel.be

Ambachtelijke kwaliteitsproducten, delicatessen, wereldwijnen, catering, feesten - Opgericht in 1948 door Bomma Leontine Pelsmakers - Zaakvoerders: Lawrence Vechter en Jef Van Eccelpoel - aantal medewerkers: 45 en jobstudenten.

Je vindt in de zaak centraal een infopunt om je meteen op de juiste weg te laten zetten in je zoektocht.  Aan de inkom is ook aan de senoiren gedacht met speciale winkelkarretjes. Gewoon gezellig winkelen voor jong en ouder.

Openingsuren : zon- en feestdagen van 8 tot 12u, maandag 13 tot 18u, dinsdag tot vrijdag 9 tot 18u en zaterdag van 8 tot 18u.

__________________________________________________________________________________________________

Guy Verellen / foto's © Nnieuws.

imageMeer nieuws

Na een ongeval toch kunnen communiceren in het ziekenhuis

Geel | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 30.06.2022 - 08.58u

Zwemmer (26) komt om in Netekanaal in Ranst

Zwemmer (26) komt om in Netekanaal in Ranst
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 30.06.2022 - 00.54u

Vorselaar zoekt partner voor padel

Neteland | Vorselaar 30.06.2022 - 00.46u

Akkerbouwbedrijf uit Laakdal levert groene stroom voor The Slope op Rock Werchter

Akkerbouwbedrijf uit Laakdal levert groene stroom voor The Slope op Rock Werchter
Kempen regio | Laakdal regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 29.06.2022 - 16.35u

De Biezenhoeve voegt als eerste Belgische melkveebedrijf nitraat toe in koeienrantsoen

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 29.06.2022 - 16.07u

TW Classic 2023 met Bruce Springsteen in minder dan één uur uitverkocht

 TW Classic 2023 met Bruce Springsteen in minder dan één uur uitverkocht
Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 29.06.2022 - 15.08u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto