Heel het land geraakte na de 3-2 van Chadli in extase. Op de Herentalse Grote Markt juichten en feestten zo'n 3.500 fans. De ontlading was bijzonder groot na een pure WK-thriller. 

'De Duivels waren ontzettend zwak de 1e helft, niet te doen', reageert Leen Huysmans uit Morkhoven. 'Er is wel een voetbalwonder gebeurd, die pot van Chadli in de laatse seconde. Amai! Maar ook respect voor de Japanners.' 

'Dankzij ook door het tropisch weer hadden we vanavond een pak meer supporters, zo'n 3.500 fans met de gekende vreugde-uitbarstingen en ambiance', lacht co-organisator Wim Van Doninck van Den Beiaard.

'Een service die enkel Homahe kan aanbieden. Afspraak volgende vrijdag 6 juli om 20u voor de topper België-Brazilië.

Vrijdag staat het scherm op de andere kant van de Markt aan De Karmel, op dat gedeelte kunnen meer supporters genieten. De eerste pintjes vloeien uit de kranen vanaf 18u.

Een reischeque van €500 geschonken door Erik Hotterbeekx van Uniglobe XXXX Travel (St.-Jobsstraat) : het best verklede duivelsfan-koppel is Patrick Stragier en Gretel Huysmans. 

Heidi Corluy uit Herentals is de winnares van een prachtige fiets geschonken door Hendrickx Fietsen (Herenthoutseweg).

Nnieuws kwam maandagnacht na een Duivels feestje terug thuis met een pak sfeerfoto's en beelden van prachtig uitgedoste supporters.
Er stonden ook Japanse supporters tussen. Mooi feest.

Afspraak vrijdag 6 juli om 20u LIVE op groot scherm voor de topper kwartfinale België-Brazilië - Grote Markt noordkant aan hotel Karmel.  De bierkranen vloeien vanaf 18u.

Johan Temmerman /Nnieuws.