U bent hier

VC Herentals - Bilzerse Waltwilder 1-0 : VC zet grote stap richting promotie

Herentals
21.05.2017 - 17.09u
Door: Herman Gezelle

VC Herentals heeft na een spannende wedstrijd in een goed gevuld St.-Janneke-stadion een grote stap richting promotie gezet. Bilzerse Waltwilder bleek echter al vanaf de aftrap geen gemakkelijke klant. De Limburgers hadden veldoverwicht maar telkens was de laatste passing onvoldoende scherp. 

De thuisploeg kreeg kansen, maar het was wachten tot de 66e minuut wanneer Taels kon binnenknikken, 1-0. Het bleef spannend tot de laatste minuut.  VC moest nog met 10 verder na 2 gele kaarten voor Convalle.

De Lavrijsen-boys hielden stand en gaan donderdagavond 25/5 (OHH) voor promotie naar VV Westkapelle aan de kust.  Wellicht zonder Birger De Swert want die wordt één van de dagen nog eens papa. 

'Mooi seizoen van rood-wit'

Een lachende VC-coach Michel Cristiaensen was uiterst tevreden over z'n team : 'We hebben een sterke eindronde gespeeld, wel telkens met een zuinige score, maar enkel de punten tellen. Vandaag schitterde ook onze jonge doelman Robbe Raeymaekers, die onze vaste waarde Simon Vervoort op briljante manier verving. Simon vertoeft in de USA.

Over het hele seizoen bekeken mag ik heel fier zijn op onze jongens en de inzet van onze technische staf en het bestuur. Heel mooi.  Dank ook aan onze supporters.  Op VV Westkapelle gaat het donderdag voor de promotie.  Dit mogen we niet meer afgeven.'

'Doelpunt was dekkingsfout'

'We hadden veel veldoverwicht, maar de afwerking faalde', zegt een teleurgestelde Danny Bulen (T2) van Bilzerse Waltwilder. 'We gaven heel weinig weg. Het doelpunt was een dekkingsfout, maar dat kan gebeuren.  Onze jongens zaten op dat moment er ook wel voor een deel door.  Dat mag echter geen excuus zijn'.   Guy Verellen / NNieuws.

Jan Deckers pr-VC bekeek de details :

VC Herentals ontving zondag Bilzerse Waltwilder VV, een ploeg die enkele jaren geleden reeksgenoot was, toen nog in bevordering. Roodwit won de partij met het kleinste verschil. Plots wenkt promotie.

De thuisploeg kwam toch wel wat gehavend van Elene terug. Bosmans geraakte niet speelklaar. Haneveer en Thomassen, beide licht geblesseerd in Elene, startten wel in de basis. Doelman Vervoort en Krajisnic zaten voor hun job in New York. Taels had als leraar schoolverplichtingen, maar geraakte toch op tijd om de match te starten.

Tegenstander was Bilzerse, een ploeg met nogal wat dribbelvaardige voetballers. Beide elftallen wilden niet verliezen en dat was merktbaar in de beginfase. Veel volk achter de bal, het gevaar moest van afstandschoten komen. Na een kleine 10 minuten mikte De Swert vanop zo'n 20 m over.

Aan de overzijde deed een Bilzenaar hem dat na. Ook een poging van Herrijgers was te zwak om doelman Crescente te bedreigen. Rond het kwartier ontsnapte een bezoeker aan de aandacht van de thuisdefensie, maar Raeymaekers redde. Even later, op een gevaarlijke plaats, kreeg Bouhriss een vrijschop niet binnen het doelkader. Maar de pogingen van Herentals werden gevaarlijker.

Rond het half uur werd Herrijgers het straatje ingestuurd, Sven miste zijn schot, maar Taels scoorde dan toch. Het doelpunt werd evenwel voor buitenspel afgekeurd. Aan de overzijde op alweer een schot van ver, moest Raeymaekers in hoekschop werken. Enkele minuten later, na een mooie aanval, kwam de bal bij Taels maar die trof de onderkant van de deklat.

En op een schot van Thomassen werkte Crescente in hoekschop. De laatste poging voor de rust kwam van Voorspoels. Davy stond vrij schuin voor doel en kreeg de bal niet in de richting van de Bilzerse goal.

De tweede helft had veel meer te bieden, met al onmiddellijk een kopbal van Voorspoels in de handen van Crescente. 10 minuten na de rust zette Bilzen een mooie aanval op, maar Lacroix kopte over. Bij sommigen geraakte het bobijntje stilaan op.

Rond het uur werd een Bilzerse aanvaller op links weggestuurd, maar op zijn voorzet was niemand gevolgd. Even later een soortgelijke situatie maar nu kopte Schoubs de wenkende kans voorlangs.

In minuut 66 zette Thomassen zich mooi door op links. Op zijn gemeten voorzet knikte Taels de bal voorbij een kansloze Crescente. 1- 0

Een tiental minuten later beging Convalle een fout en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. VC moest nog een kwartier met 10 verder. Bilzen ging nu resoluut voor de gelijkmaker. Maar het Herentalse middenveld stond fysiek sterk en kreeg nog kansen. Na een geharrewar voor het Bilzerse doel kreeg Voorspoels de bal niet voorbij Crescente.

Aan de overzijde mikte Baccarella naar de kruising maar Raeymaekers wou absoluut de nul houden en werkte spectaculair in hoekschop. Het was nu bibberen en beven. Enkele minuten voor tijd schoot een Bilzerse aanvaller te gehaast over. Maar ook de thuisploeg kreeg nog een torenhoge kans. De bal werd op het hoofd van Van Looy geschilderd, maar Nico kopte over.

Met het einde in zicht ging een bezoeker theatraal neer in het strafschopgebied. De scheids wuifde de strafschop weg. Achteraf bleek dat de Bilzenaar toch aangetikt werd. Wij zullen er dan maar van uitgaan dat Robbe Raeymaekers, die een prima partij keepte, in staat was om ook de elfmeter te pareren.

De 90 minuten stonden al op de klok wanneer in een rommelige fase 2 bezoekers net niet konden afwerken en Spiessens kon ontzetten. De scheids maakte een eind aan de wedstrijd. En heel roodwit in euforie. Wij vermoeden dat er hierboven ééntje heel gelukkig meekeek naar z'n makkers. De Simon.

VC wint dus zijn tweede wedstrijd en staat nu riant aan de leiding. Elene won met zware 0 – 5 cijfers bij Veltem. De volgende wedstrijden staan donderdag op het programma. Om 15:00 u. is er Bilzerse – Veltem.

VC trekt naar de kust, meer bepaald naar Westkapelle, in de buurt van Knokke. Aanvang daar is 19:00 u. 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto