U bent hier

VC Herentals degradeert naar 1e provinciale

Herentals | Neteland
22.04.2018 - 20.14u
Door: Mark Jaspers

Roodwit mocht in Bilzen niet verliezen om zo op de laatste speeldag uit te maken of er een verlengd verblijf in 3e amateurklasse nog mogelijk was. Maar het zou dan het lot niet meer in eigen handen hebben.

De match werd echter verloren met de degradatie als gevolg.

Jan Deckers pr-VC : 'Het verslag kon een kopie zijn van de laatste weken. "Pech" en "net niet". Maar op het einde van de competitie liegt de klassering niet.

VC wist wat het moest doen. De prestatie van vorige week zullen we maar als collectieve off day betitelen. In Limburg was er de wil, om er iets van te maken, wel latent aanwezig.

De thuisploeg zette roodwit meteen onder druk, maar die hield maar een paar minuten aan. Het waren daarentegen de bezoekers die de eerste grote kans lieten noteren: Bruyninckx werd weggestuurd, lobde de bal over Crescente, maar ook over doel. Snel naar de overzijde waar Zejnilovic een enig bezoekend foutje in de verdediging afstrafte.

1-0 VC was meteen op achtervolgen aangewezen. Van het grote verschil in het klassement was op het terrein niks te merken. Na die Bilzerse goal begon het te regenen. Geen hemelwater, maar Herentalse kansen.

Na 8 minuten, tweede grote VC kans. Op een lange bal kopte Spiessens terug op Voorspoels, die net niet bij de bal kon om de bordjes terug in evenwicht te hangen. 17e minuut; derde grote VC-mogelijkheid. De Swert alleen op Crescente af, stuitte op de Bilzerse doelman. In de herneming schoot Van Schoonhoven over.

19e minuut Bruyninckx schiet nipt over. 24e minuut voorzet Van Looy, De Swert kopt op de paal. Pas na het half uur kon de thuisploeg nog eens dreigen. Een aanvaller sneed naar binnen, plaatste de bal ook tegen de paal, sprong op de knie van Van Looy in doel. 2-0. Van pech gesproken.

En toch was er een gevoel dat de wedstrijd nog niet gelopen was. Net voor de rust werd Bruyninckx weer weggestuurd. Stef werd van de sokken gelopen. De Bilzerse dader was zelf verbaasd dat hij hier maar met geel wegkwam. Maar wel elfmeter. Voorspoels kwijtte zich van die taak en VC zat terug in de match. 2-1.

Net na de rust kon Bruyninckx van schuin naar doel gaan, maar de bal geraakte niet bij een vrijstaande maat. VC bewoog nu hemel en aarde. Even voor het uur mocht Convalle een vrijschop trappen.

De bal kwam bij Spiessens en die gaf Crescente het nakijken. 2-2 VC ging nu nog meer in een halve stunt geloven. Rond de 70e minuut werd het lot van VC bezegeld door een flipperkast-doelpunt: een Bilzers schot week af op 2 Herentalse spelers en Heleven frommelde het leer over voorbij een grabbelende Vervoort.

3 – 2 : En nog gaf Herentals zich niet gewonnen want in de volgende fase scoorde Szalega. Het doelpunt werd, terecht overigens, afgekeurd wegens buitenspel. Roodwit zwoegde om de verdiende gelijkmaker te scoren maar lukte daar niet meer in.

De laatste wedstrijd is voor roodwit bijgevolg een formaliteit. De strijd om de opperste gaai ligt nog helemaal open. Eén kandidaat voor de titel is Wellen, de laatste tegenstrever van VC Herentals, dit seizoen.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto