De Genkenaren overklasten een gehavende thuisploeg, die zonder sterkhouders Spiessens en Thomassen moest aantreden. Na 20 minuten volop kansen voor de bezoekers, mocht de erg actieve Ulenaers de score openen (0-1, 20'). Olensky kon het niet laten truitje-trek te doen in de buurt van de 16 : meteen rood, de Lavrijsen-boys met 10 verder.

Na de pauze volgde eenzelfde spelbeeld. Baur verdubbelde binnen het kwartier de score : 0-2 (57'). Thuisgoalie Engelen had enkel geen verhaal tegen het geplaatst schot. Ulenaers kon ook nog  z'n tweede van de dag binnentikken, 0-3 (67').

Boeken dicht voor rood-wit.  In het klassement blijft het puntenloos na 2 matchen.

'Teveel kado's, we laten een te groot speelveld'

'We geven teveel doelpunten weg, gewoon telkens een kado', reageert VC-coach Jef Dufraing.  'Daarbij laten we het speelveld véél te groot. Op dit niveau 3e Amateur krijg je meteen het deksel op de neus. We moeten nog hard werken. Ik hoop dat we snel onze protagonisten Spiessens en Thomassen kunnen recupereren. Volgende week wacht de zware verplaatsing naar het Limburgse FC Pelt.'

'Wedstrijd meteen in handen genomen, meeste balbezit'

'We namen meteen de wedstrijd in handen', lacht Termien-trainer Daumantas. 'We hadden het meeste balbezit en werkten 100% af. De score had nog kunnen oplopen. Misschien miste Herentals wat vertrouwen na de 6-0 op Tongeren van vorig weekend.'

VC nog steeds op zoek naar eerste punten
Jan Deckers pr VC bekeek de details van het wedstrijdverloop : 'VC Herentals kwam na een half uur met 10 te staan en liep zich nadien uit de naad tegen een uitgekookt Termien dat het mannetje-meer goed benutte en eigenlijk eenvoudig met 0-3 won, al kregen ze bij enkele doelpunten toch wat hulp van de thuisploeg.

In extremis werden nog 2 spelers aangesloten: Konneh zat op de bank, Olensky moest, wegens de afwezigheid van het centrale verdedigingsduo Spiessens - Thomassen onmiddelijk mee starten.

De eerste grote kans was voor de thuisploeg: na enkele minuten wrong Bruyninckx zich door de Termien-defensie maar besloot naast. Aan de overkant kopte een Termienspeler een hoekschop naast. De tendens was gezet: veel aanvalswil, de supporters zagen het graag gebeuren.

Beide ploegen bouwden geduldig op, maar van de thuisploeg ging toch iets meer dreiging uit. Rond het kwartier ging Voorspoels op zoek naar zijn eerste van het seizoen, maar zijn belagers deden Davy de bal over het doel van Termien trappen.

Rond de 20e minuut kon een bezoeker, na dom balverlies van de thuisploeg, naar doel schieten, Vervoort kon de bal niet klemmen en Ulenaerts was er als de kippen bij om simpel binnen te duwen. Een koude douche voor de roodwitten. En daar bleef het niet bij.

Want 10 minuten later trok Olensky aan het truitje van een doorgebroken speler, logisch rood en VC nog een uur met 10 man verder.

Het sierde de thuisploeg toch dat ze niet bij de pakken bleven zitten en op zoek gingen naar de gelijkmaker.  Eerst moest Vervoort nog een schot in hoekschop werken, de laatste 2 mogelijkheden voor de rust waren voor de thuisploeg maar Bruno bleef baas over de situatie.

Na de pauze wou VC die nul wegwerken en deed dat aanvankelijk met een schot van Vandebroeck, na een aanval waar meer in zat. Gaandeweg gingen de bezoekers profiteren van de man-meer situatie en zochten en vonden steeds meer de vrije man. Toen iets voor het uur de balvaardige Yildiz teveel vrijheid kreeg, kon Ulenaerts weer simpel binnentikken en was het lot van roodwit bezegeld.

Toch probeerde roodwit nog tegen te scoren. Eerst vond een hardwerkende Bruyninck één verdediger teveel op weg naar doel, in de volgende fase stierf een schot van Voorspoels in de handen van Bruno.

Halfweg de tweede helft, na alweer knullig uitverdedigen kon Baur de wedstrijd in een definitieve plooi leggen. 0-3. VC kon niet anders dan op zoek gaan naar een eerredder, lukte daar ei-zo-na in via Haneveer: zijn inzet caprioleerde via Bruno bijna in doel, maar een Termien-verdediger gunde ook dat niet aan de thuisploeg. Een kopbal van Van Dingenen voorlangs was het laatste wapenfeit van een geslagen thuisploeg.

Termien liet roodwit achter de bal aanlopen. Vervoort moest, met de 90 minuten op de klok, zijn ploeg nog voor de 0-4 behoeden.

Zeker in het eerste halfuur kon VC een been zetten naast de Limburgers. Wat er ondertussen wel geleerd is van 3e amateurklasse is dat fouten cash betaald worden en dat er zeker uitgekookte spelers/ploegen rondlopen, ook wanneer je het gevoel krijgt dat VC de evenknie is van de tegenstrever.'

Volgend weekend trekt VC opnieuw naar Limburg : zaterdagavond om 19:30 u op Pelt.