U bent hier

VC Herentals - ESK Leopoldsburg 0 - 1 : penalty beslist over winst of verlies

Herentals | Neteland
19.11.2017 - 17.35u
Door: Mark Jaspers

Op het door de regen zware veld begonnen Herentals en Leopoldsburg onder een flauw najaarszonnetje aan hun partij. De eerste 20 minuten werd er vooral afgetast, tot de thuisploeg de eerste kans kreeg.

Een schot op doel werd door een speler voor de doellijn gekeerd en de rebound pareerde de doelman. 5 minuten voor rust een schot van thuisspeler Van Looy, maar opnieuw uit een scherpe hoek pal op de bezoekende doelman Ghijssens.

Leopoldsburg liet enkel wat dreiging en het betere voetbal noteren in de eerste helft maar kreeg geen kansen bij elkaar gevoetbald.  0-0 ruststand.

Tijdens de pauze werd bij de thuisploeg Thomassen vervangen door Olensky.

De eerste kans in de 2 helft noteren we voor de bezoekers, een kopbal van de erg bedrijvige Vandebroek werd gepareerd in hoekschop door de thuisdoelman.

Penalty?

Dit leidde enkele minuten druk van de bezoekers in die uiteindelijk resulteerde in een aanval over links waarbij de bezoekende nummer 10 de zestien binnen drong (al dan niet de bal aangespeeld in buitenspel), en volgens de scheidsrechter foutief werd gestopt door Jari Bellens, waarbij deze een penalty floot.

Na overleg met zijn grensrechter bleef de scheidsrechter bij zijn besluit.

Naar onze mening een zeer lichte, twijfelachtige starfschop. De bal werd vanop de stip via de onderkant lat binnen getrapt en het stond 0-1. De thuisspelers gingen nog verhaal halen bij de scheidsrechter maar dit leverde enkel een gele kaart op voor de doelman.

Na het openingsdoelpunt verwaterde het voetbal van de thuisploeg en volgden er vele aanvallen van de bezoekers die verzuimden om de wedstrijd af te maken.

Herentals kon in de tweede helft geen echte kans meer bij elkaar voetballen en bleef dankzij de penalty-goal van Leopoldsburg met een wrang gevoel achter. Het betere voetbal kwam over heel de wedstrijd genomen van de bezoekers doch de beste kansen waren voor de thuisploeg in de eerste helft, en op basis daarvan hadden ze misschien wel ene punt verdient.

Na de wedstrijd ging een boze thuis-voorzitter nog verhaal halen bij de scheidsrechter doch dit mocht niet baten.

VC Herentals - ESK Leopoldsburg 0-1.

Volgende week wacht opnieuw een moeilijke wedstrijd op bezoek bij de 3e in het klassement Houtvenne.  Mark Jaspers / NNieuws.

Jan Deckers pr-VC Herentals : 'Scheidsrechter beslist duel met vroeg sinterklaascadaeu.

Leopoldsburg was opgeklommen naar de tweede plaats. VC Herentals zou een moeilijke namiddag tegemoet gaan. De bezoekers hadden wel het meeste balbezit, maar als roodwit de helft van zijn bijeen gevoetbalde kansen afwerkt, dan wint het.

Tot overmaat van ramp ging scheidsrechter Beerens zwaar in de fout door een strafschop toe te kennen die alleen hij zo gezien had.

De thuisploeg zit in de hoek waar de klappen vallen. Leopoldsburg, waarbij de meeste spelers ook niet wisten wat er gebeurde, nam het geschenk en de drie punten in dank aan.

Leopoldsburg begon furieus, VC moest achteruit. We zagen dit scenario de laatste weken wel meer. Maar de bezoekers kwamen voor de pauze niet één keer in de buurt van Vervoort. Wanneer na een kwartier de storm over was, herstelde Herentals het evenwicht ook nu weer en geraakte wel aan kansen.

Onmiddellijk was er een kopkans voor Voorspoels, de bal ging een metertje naast. 5 minuten later werd Van Looy vrijgespeeld. Hij kreeg het leer niet voorbij Ghijssens. Rond de 20e minuut werd Haneveer gelanceerd.

Zijn voorzet kwam na een tussenstation weer bij Van Looy, maar ook nu lag Ghijssens in de weg. Met de rust in zicht moest het Leopoldsburg-sluitstuk een derde maal aan de bak na alweer een poging van Van Looy. Rust 0-0 en daar waren vooral de bezoekers erg blij mee.

In de 50e minuut noteerden we een eerste bal richting Vervoort, maar die kon Simon niet verontrusten. Aan de overzijde mikte Haneveer naar de verste hoek, waar Ghijssens heel wat meer moeite mee had om in hoekschop te werken. Er hing nu aan beide kanten een doelpunt in de lucht.

Vervoort moest ook zijn kunnen tonen op een bezoekende kopbal. En dan, even voor het uur, ging scheidsrechter Beerens een hoofdrol opeisen.

Bellens werd gepasseerd, maar Jari geeft nooit af en tikte de bal voor de voeten van zijn belager in hoekschop. Tot ieders verbazing legde Beerens de bal op de stip. Na heel wat commotie ging hij dan, God weet waarom, de lijnrechter aan de overkant raadplegen. De man studeert misschien voor videoref.

Van Krunkelsven pegelde het cadeau onhoudbaar in de kruising. Heel Herentals voelde zich bestolen. Wat er ook van zij. De thuisploeg was van slag, pakte nog wat gele kaarten, het doelpunt werkte bevrijdend voor de bezoekers.

Toch lukte De Swert nog een doorsteekpass, maar Ghijssens was eerder bij de bal dan de aanstormende Bruyninckx. Met nog enkele minuten te gaan was er nog een mistasten in de Herentals defensie, maar ook hier had Vervoort het laatste woord.

Een slotoffensief kwam er niet meer. Het laatste wapenfeit was nog een schot op de vuisten van Vervoort. Het is jammer dat een wedstrijd die gedoemd was tot een gelijkspel, waar iedereen zich had in kunnen vinden, beslist wordt door een scheidsrechterlijke dwaling. Bezoeker Bosmans, vorig jaar nog bij roodwit aan de slag, gaf ridderlijk toe dat de strafschop een lachtertje was. Maar bij de bezoekers zullen ze daarover niet mopperen.

In de rangschikking verandert niet veel, alleen staat de helft van de ploegen te drummen vooraan terwijl de rest de degeradatiedebatten lijkt te zullen gaan uitmaken.

Maar de competitie duurt nog lang en met een 6 op 6 ziet de wereld er weer heel anders uit. Zaterdag trekt VC Herentals naar Houtvenne, dat de laatste weken sterk bezig is en Nijlen met 6-0 huiswaarts stuurde. Convalle keek tegen een derde gele kaart aan en zal vanaf de zijlijn moeten meekijken. Aanvang om 19:30 u.'

imageMeer nieuws

Pierloos na meer dan 7 jaar terug open

Pierloos na meer dan 7 jaar terug open
Grobbendonk 14.11.2019 - 18.58u

Boeklancering 'Mees en de magische poort' van Linda Rood

Boeklancering  'Mees en de magische poort' van Linda Rood
Kempen regio | Vlaanderen 14.11.2019 - 18.52u

Volley dames 1e div: VCHH – Datavoc Tongeren 1-3

Volley dames 1e div: VCHH – Datavoc Tongeren 1-3
Heist op den Berg | Herenthout | Neteland 14.11.2019 - 18.03u

VOKA : 17 bedrijven uit Mechelen en Kempen mee op grootste handelsmissie ooit

VOKA : 17 bedrijven uit Mechelen en Kempen mee op grootste handelsmissie ooit
Herentals | Kempen regio | Mol | Olen | Turnhout regio | Vlaanderen | Westerlo 14.11.2019 - 17.57u

kOsh campus Collegestraat opent ‘Petit 37’

Herentals 14.11.2019 - 17.53u

Rode Neuzen Acties voor GOEZO! Equilibrium!

Kempen regio | Lier regio 14.11.2019 - 17.52u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto