U bent hier

VC Herentals - Esperanza Pelt 3-0 : VC stunt met spectaculaire eindfase

Herentals
21.01.2018 - 20.10u
Door: Herman Gezelle

Rood-wit versloeg met verdiende cijfers 2e geklasseerde Pelt : 3-0. Het eerste kwartier kwamen de Limburgers vaak aan het venster kijken, maar zonder resultaat. Tot Bruyninckx in de 25' een voorzet van links meteen met een spectaculaire volley binnen knalde, 1-0 (25'). Ook de ruststand.

Pelt kwam sterker uit de kleedkamers, maar het was de thuisploeg die het heft in handen hield. Met een magere voorsprong van 1-0, bleef het bibberen tot affluiten.

'Het zou toch weer niet waar zijn, dat we in de slotminuten weer in de boot zouden gaan en de 3 punten moesten afgeven', klonk het bij de rood-wit aanhang.

Het werd een erg spannende eindfase van nooit gezien swingend tiktak-voetbal op een erg zwaar speelveld. In de 88' omzeilde Vercammen de buitenspelval en lobte over doelman Mertens, 2-0 (88'). (foto)

Amper 3 minuten later gaf de immer bedrijvige Voorspoels de Limburgers de doodsteek, 3-0 (92').

'De voetbalgoden op St.-Janneke, ze bestaan echt!'

Het feest kon beginnen bij de thuisaanhang.  Na een zware week met heel wat stormschade aan het stadion, was deze uitslag een godsgeschenk. 'De voetbalgoden op St.-Janneke, ze bestaan echt!',  riep een VC-supporter.

Een historische opluchting bij de spelers, bestuur, technische staf en de supporters na enkele ongelukkige maanden.

Esperanza Pelt zou bij winst leider geworden zijn.  Het liep anders voor de bezoekers.

'Jef Dufraign : een Pelt-storm hadden we verwacht'

'Pelt zette snel veel druk, dat hadden we verwacht', lacht VC-coach Jef Dufraign. 'Maar onze reactie deed de Limburgse storm luwen na een halfuur. Stef Bruyninckx werd nog binnen de 16 foutief gestopt door doelman Mertens, maar de ref reageerde niet. 

Eindelijk is het onze jongens gelukt.  Ik zag een tomeloze inzet op een zwaar veld.  We zijn bijzonder gelukkig met deze 3-punter die ons richting middenmoot stuwt.  Nog enkele keren punten pakken en we zitten rustiger in het klassement.  Volgende week wacht de verplaatsing naar Ternesse', besluit Dufraign.

Guy Verellen/NNieuws.

Jan Deckers pr-VC Herentals : 'De Noord Limburgers voetbalden de laatste weken een knappe 20 op 24 bijeen, verloren 8 weken niet meer en kwamen bij winst in Herentals zelfs aan de leiding.

Herentals van zijn kant had zijn laatste 4 thuiswedstrijden met het kleinste verschil verloren. Maar roodwit bleek een taaie klant en won tegen de fusieploeg. Vorige week In Termien was de 3-0 een te zwaar verdict, ook nu gaf de eindstand niet de juiste verhouding op het terrein weer.

VC nam pas in het slot definitief afstand, al speelde het toch wel een puike wedstrijd.

De storm van donderdag had voor heel wat schade gezorgd. Een team VC-medewerkers o.l.v. de Guy van dakwerken GCS had het ganse weekend bergen werk verzet om de wedstrijd te kunnen laten doorgaan.

Door de regenval van de laatste dagen lag het veld er zwaar bij.

Bij de thuisploeg stond nieuwkomer Van Ottele aan de aftrap. Hij speelde een eerder onopvallende wedstrijd maar deed zeker zijn deel van het werk. De aanvangsfase werd getypeerd door vele slordigheden.

Rond de 10e minuut werd Vandebroeck diepgestuurd. Jasper kreeg de bal echter niet onder controle. Aan de overzijde zoefde een schot ver over.

Na een kwartier had de wedstrijd een andere wending kunnen nemen: de buitenspelval werd netjes omzeild, Bruyninckx was sneller op de bal dan Mertens maar de Peltse goalie torpedeerde de Herentalse youngster. Tot ieders verbazing, inclusief heel Pelt, kreeg Mertens maar...geel.

De scheidsrechters-opleiders zouden deze fase perfect kunnen gebruikt hebben als didactisch materiaal wanneer een rode kaart dient gegeven te worden.

Een onbegrijpelijke blunder van de ref.

Waar moet het heen als zij de reglementen op het terrein gaan aanpassen. Enfin, Herentals voelde zich bekocht, was even van slag en voelde de bui al hangen. Esperanza kreeg veldoverwicht, dat resulteerde meteen in een schot dat een half metertje naast de kooi van Vervoort buiten ging.

Minuut 25: een voorzet kwam aan de rand van het strafschopgebied tot bij Bruyninckx. Stefke trapte in volley met links de bal enig mooi buiten het bereik van Mertens. 1-0

De bezoekers voelden dat ze een tandje moesten bijsteken maar schuwden de duels niet. Na het half uur was er een snelle Pelt aanval, maar die eindigde in de handen van Vervoort. Met de rust in zicht mocht Esperanza een vrije trap nemen van op zo'n 20 m. voor doel.

Vervoort ranselde de bal van onder de deklat in hoekschop. Uit deze hoekschop stond plots een bezoeker oog-in-oog met Simon maar trapte het leer over het Herentalse doel.

Er was in de eerste helft al heel wat energie verbruikt en dat werd na de herneming hoe langer hoe meer zichtbaar bij vele acteurs. Rond het uur werd Vandebroeck, op de rand van de 16, aangespeeld. Zijn schot ging over.

De onderlegde Pelt-middenvelders en vinnige aanvallers geraakten nauwelijks nog in de buurt van Vervoort . De klok tikte in het voordeel van de thuisploeg. We zaten al in minuut 80 wanneer de Herentalse portier zich nog eens moest onderscheiden na een snelle bezoekende aanval.

Esperanza moest naar voor maar de roodwitte tegenaanvallen waren niet zonder gevaar. De spanning was te snijden. Een aantal thuisvervangingen moest de Peltse druk wegnemen.

Herentals telde de seconden af. 5 minuten voor tijd mocht Brent Vercammen invallen. Wie had gedacht dat deze olijkerd de match in een beslissende plooi zou gieten. Welgeteld 4 minuten had hij nodig om achter een diepe bal aan te gaan, was sneller dan zijn opponent en trapte van op 20 m. een lob magistraal over Mertens. 2-0 en boeken toe.

En nog was het Herentalse feest niet gedaan.

In de laatste minuut was Brent daar weer, duwde de bal tussen doelman en verdediging tot bij Voorspoels en voor Dave is dat bijna een zekerheid op succes. Hij trapte zijn 10e van het seizoen voorbij Mertens. 3-0 De eindstand.

Pikant detail, het was de eerste keer dit seizoen dat Pelt niet tot scoren kwam.
Herentals kruipt stilaan uit het dal, maar staat nog nergens, al moet deze overwinning de troepen van trainer Jef Dufraing toch een boost geven.

De volgende 5 wedstrijden worden confrontaties met ploegen die in de buurt van roodwit vertoeven.

Het zal noodzaak zijn om ook tegen die ploegen iets te rapen, te beginnen bij Ternesse, volgende week zondag. De wedstrijd start om 15:00 u', besluit Jan Deckers.

VC HERENTALS: Vervoort, Bellens, Thomassen, Convalle, Olensky, De Swert, Bruyninckx (90' Szalega), Van Ottele (81' Van Looy), Vandebroek (86' Vercammen), Danisik, Voorspoels.

PELT : Mertens, Schepers (65' Rykx), Ebobo, Van De Kerkhof, Black, Swolfs, Klaps, Maris (59' Deckers), Schildermans, Geijsels, Doumen.

DOELPUNTEN: 26' Bruyninckx 1-0, 89' Vercammen 2-0, 92' Voorspoels 3-0.

GELE KAARTEN:15' Mertens, 29' Maris, 56' Black, 75' Vandebroek.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto