U bent hier

VC Herentals - FC Oppuurs 1-2 : 'Dit Herentals verdient beter' - extra foto's

Herentals | Provincie Antwerpen
27.10.2019 - 17.55u
Door: Herman Gezelle

'Dit Herentals verdient beter en een hogere waardering in het klassement', reageert Oppuurs-sterkhouder Björn Vleminckx (35), (ex-NEC, Club Brugge, KV Mechelen, Antwerp), net na affluiten. 'VC verdiende zeker 1 punt vandaag, maar dat is voetbal.  Na onze 1-2, een onhoudbare kopbal van Ivens (87'), controleerden we verder de match.'

'Bij een fout op de doorgebroken Convalle (28') binnen de 16, gaf scheids Mathijssen geen strafschop', zegt Jan Deckers, VC-pr. 'Dat had een hele andere match kunnen geven. Iets later kan Vleminckx de score openen en waren we op achtervolgen aangewezen. 

Michiels tikte mooi de 1-1 binnen. Ieder hoopte op een oververdiend punt. De jongens hebben wel kracht en inzet laten zien vandaag, maar weer nét niet. 

Davy Voorspoels kwam na een lange revalidatieperiode vandaag opnieuw aan de aftrap. Dat is een opsteker voor het team.

Volgende week wacht de zware verplaatsing naar Heikant, en dan de thuismatch tegen KFC Lille (met restaurantdag).'

Doelpunten :

0-1 (32') Vleminckx ; 1-1 (72') Michiels ; 1-2 (87') Ivens, kopbal op aangeven van Vleminckx.

VC weer net onderuit, dit keer tegen Oppuurs

'Eén van de volgende weken moet het toch eens gaan gebeuren bij VC Herentals', zegt Jan Deckers pr-VC.  'Hoe langer de eerste winst uitblijft, hoe dichterbij ze komt.

Zondag keek VC Oppuurs in de ogen, een sterke ploeg met heel wat maturiteit in de rangen met oa. Bjorn Vleminckx, die we niet hoeven voor te stellen. Roodwit speelde een heel degelijke partij, waarbij de uitslag zomaar 4 – 4 had kunnen zijn.

Het is niet onze gewoonte om de ref te bekritiseren, maar wat de man in het zwart (fluo-geel voor de gelegenheid) allemaal floot of niet floot bepaalde zondagnamiddag zeker de uitslag.

Daar is Davy weer. Na 9 maanden blessureleed stond Voorspoels terug in de basis. Hij gaat er zowaar binnen enkele weken terug papa bij worden. Ook Jari Bellens kwam terug uit blessure.

Oppuurs zette onmiddellijk hoog druk, VC had het er aanvakelijk moeilijk mee maar herstelde snel het evenwicht. Binnen de eerste 10 minuten nog werd Convalle diepgestuurd. Zijn poging werd nog net in hoekschop gewerkt. Rond het kwartier dreigden de bezoekers een eerste keer, maar een schot ging ver naast.

Bij een aantal roodwitte uitbraken werd de angel er vakkundig uitgetrokken. Na de derde keer nam Matthijsen dan toch eens de juiste conclusie voor spelbederf.

Even voor het half uur mocht Convalle weer op doelman De Vos afgaan. Nu devieerde Gianni de bal naast de Oppuurs doelman maar de bal hobbelde letterlijk centimeters naast de paal buiten.

En dan minuut 33. Gianni ging weer aan de haal, liep alles en iedereen voorbij maar werd dan door De Vos tegen de grond gewerkt. Mathijssen zag er geen fout in en liet doorspelen.

Een scheidsrechterlijke gaffel met zware gevolgen voor VC. We waren deze fase nog netjes aan het noteren wanneer Vleminckx 8 seconden later een voorzet voorbij Brosens binnen trapte, 0-1.

Uiteraard was toen de ref al de kop van jut. En VC toch even het noorden kwijt want enkele minuten later soleerde een groene aanvaller door de thuisdefensie maar vond geen afwerker.

De laatste poging voor de pauze was er één voor de thuisploeg. Op een voorzet zette Voorspoels De Vos wel op het verkeerde been maar zijn poging ging aan de andere kant van het doel een metertje buiten.

De tweede helft was nog maar een paar minuten oud wanneer Vlaeymans voorbij zijn tegenstander liep. Sam werd tegen de grond gewerkt. Matthijsen moet gedacht hebben dat Sam de avond voordien was gaan stappen en een slippertje maakte. Geen fout, geen kaart en de poppen waren aan het dansen.

VC wou minstens een gelijkspel, maar dat hield gevaar in voor de Oppuurse aanvallers. Zo trapte Ivens in de 53e minuut een volley, Brosens weerde in hoekschop. Doelpunten konden nu aan beide kanten vallen.

Minuut 60 : Vleminckx kreeg de bal en scoorde, maar vertrok in buitenspel. Minuut 61 : Voorspoels kon net niet bij de bal na een mooi hakje van Convalle. Minuut 63 : Voorspoels kon de bal met het hoofd niet gekadreerd krijgen.

Minuut 64 : gevaarlijke Oppuurs voorzet vond geen afwerker. Minuut 67 : na mistasten in de VC verdediging, stond Vleminckx plots alleen voor Brosens. Maar de ex-international geraakte niet voorbij Cedric.

In de 72e minuut kreeg VC een vrije trap van op zo'n 20 meter. Michiels zette zich achter de bal en volgens mevrouw Dufraing trapte Pieter de bal rechtstreeks buiten het bereik van De Vos, 1-1.

In de volgende minuut trapte een bezoeker naast. De zenuwen gierden nu door de kelen. In de volgende minuut snelt Vlaemans iedereen voorbij maar besluit op De Vos. In dezelfde minuut ging een volley van De Ridder een metertje naast. Een kwartier voor het einde testte Francken de handschoenen van Brosens nog eens.

Suspens in minuut 77 : De Vos trapte bij een terugspeelbal een gat in de lucht en het leer rolde naar de doellijn. Toch kon de Oppuurs doelman, voor de neus van Vlaeymans, net voor de lijn keren.

Enkele minuten later was Sam daar weer maar weer was De Vos hem te snel af. Waar iedereen zich zowat met een gelijkspel verzoend had, viel de beslissing in de 87e minuut.

Vleminckx werd weggestuurd op rechts. Zijn voorzet bereikte Ivens en die kopte over Brosens de 1-2 op het bord. De rest van de wedstrijd speelde zich zowat in het Oppuurse doelgebied af maar de verdiende gelijkmaker kwam er niet meer en Oppuurs dan toch met de overwinning aan de haal.

VC was weer de gelijke van een ploeg uit de top 5 maar werd daar vandaag niet voor beloond. Zoals eerder aangehaald waren daar een aantal rare scheidsrechterlijke beslissingen zeker niet vreemd aan. We hebben er het raden naar wat de man bezielde.

Veel tijd is er niet om hier bij stil te blijven staan want de volgende opdracht komt er aan. De concurrentie onderaan pakte punten.

VC staat nog voor 2 aartsmoeilijke opdrachten, al zal de positie die VC bekleedt dat wel vaker het geval zijn.

Binnen 2 weken thuis tegen Lille, maar te beginnen bij Heikant. Wegens het winteruur is het aanvangsuur verschoven naar 14:30 u.'

Foto's Nnieuws.

imageMeer nieuws

Metershoge waterfontein in Schoolstraat

Herentals 20.01.2020 - 15.21u

kOsh Kieswijzer

kOsh Kieswijzer
Herentals | Neteland 20.01.2020 - 15.08u

Eetdagen SKS Herentals

Eetdagen SKS Herentals
Herentals 20.01.2020 - 14.43u

Ondernemers voor de kOsh-klas

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 20.01.2020 - 14.31u

Bouw Welzijnscampus in Geel

Bouw Welzijnscampus in Geel
Geel 20.01.2020 - 13.02u

Basket: Kangoeroes Pitzemburg C 82-80 HBBC A

Basket: Kangoeroes Pitzemburg C 82-80 HBBC A
Herentals 20.01.2020 - 11.02u

Rode Kruis-Vlaanderen wil van 3% naar 4% donerende Vlamingen met campagne ‘Ons dorp geeft’

Rode Kruis-Vlaanderen wil van 3% naar 4% donerende Vlamingen met campagne ‘Ons dorp geeft’
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 20.01.2020 - 10.57u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto