Sportverzorger Joske Janssens (73) uit Voortkapel kreeg zondag een denderend afscheid na 20 jaar trouwe dienst. De taak van sportverzorger bestaat uit massage van de spelers, taping, EHBO, voeding en informatieverstrekking.

'Verzorgers zoals Joske Janssens met zulke passie en inzet vind je niet meer', onderstreept VC-voorzitter Dirk Dierckx.  'Hij deed alle matchen, ook die van de reserven en de dames.'

'Wat is zo uniek aan Jos Janssens?'

'Joske gaf in die ononderbroken 20 jaar iedere keer weer de juiste diagnose wanneer een speler tijdens een wedstrijd gekwetst werd. Hij analyseerde perfect de ernst van de kwetsuur.  Dat hebben de sportartsen of de specialisten in het AZ Herentals telkens bevestigd.

Jos wordt in juni 74 jaar.  Z'n vrouwtje is vorige maand overleden.  Hij gaat zich nu toeleggen als ervaren adviseur bij Immer Oost in Voortkapel, vlakbij z'n woning.

Het voltallige team van VC Herentals, bestuur, spelers, supporters en technische staf blijven Joske in hun hart dragen als een vakman met visie, met onuitputtelijke ervaring en vooral een prachtig mens.  Dank u Joske, het gaat je zeer goed!', besluit voorzitter Dirk Dierckx.

Foto's : Joske Janssens in actie bij VC Herentals de afgelopen 20 jaar / archief NNieuws/ Guy Verellen.