U bent hier

VC Herentals - K. Diegem Sport 0-1 : 'Kansen genoeg voor thuisploeg, zware ontgoocheling' - extra verslag

Herentals
25.03.2018 - 17.55u
Door: Herman Gezelle

VC Herentals heeft de cruciale wedstrijd tegen de 4e geklasseerde K. Diegem Sport met 0-1 verloren. De rood-wit aanhang zag echter de hele wedstrijd een sterk gemotiveerd team dat gretig acteerde.  De eerste 25' bleven aan beide zijden de kansen uit, zowat een lange aftastfase.

Van Schoonhoven knalde nog wel op de paal (26'). Ruststand 0-0.  Alle hoop voor VC bleef intact.

Na de koffie werden de duels heftiger.  De doelmannen moesten uit uit hun schelp komen : kansen voor Bruyninckx, Convalle, Voorspoels, en voor de bezoekers Willems, Jacobs en Erdogan. 

Het was wachten tot minuut 87' toen invaller Gajanovic de thuisverdediging omzeilde en doelman Vervoort overhoeks het nakijken gaf : 0-1.  VC zette nog alles op alles, maar de 0-1 bleef op het bord. 

Consternatie en teleurstelling alom op St.-Janneke. 

Volgende week volgt een rustdag. Daarna trekt rood-wit naar Leopoldsburg.  Op zondag 15 april speelt VC Herentals thuis tegen Houtvenne (met eetdag).

'Goed gespeeld, maar géén punten, nu nog alleen blijven doorvechten'

'We hebben de hele match goed gespeeld', reageert een sterk ontgoochelde VC-coach Jef Dufraign.  'Diegem was beter op stilstaande fases.  Na de rust hebben we gedomineerd, maar de bal wilde er niet in.  We moeten nu blijven doorvechten om de punten. 1 keer winnen gaat al erg veel betekenen.  De jongens hebben inzet getoond, maar de afwerking bleef uit.'

Jan Deckers, pr VC Herentals : 'Strijdvaardig Herentals ging in de eindfase onderuit tegen Diegem. Dat VC niet uitgeteld is voor het behoud, ondanks het mindere resultaat, is zondag nog maar eens gebleken.

We zagen roodwit strijdend ten onder gaan. Het verschil was klein, zeer klein met een ploeg die enkele weken nog 10e stond, maar na een 13 op 15 de derde periode aanvoert en plots uitzicht krijgt op promotie. Maar het beste paard kreeg zondag de haver niet.

Een griepvirus ten huize De Swert maakte dat Birger forfait moest geven voor dit alweer belangrijke duel. De studieronde duurde een lange 20 minuten waarin Diegem veel balbezit had en veldoverwicht, maar niet aan kansen geraakte, maar de thuisploeg al evenmin.

Pas na 23 minuut zagen de vele supporters, onder een heerlijk lentezonnetje, Diegem een eerste keer gevaarlijk zijn. Maar een aanvaller, die de bal op Vervoort kopte, stond buitenspel. Het deed de wedstrijd opensbarsten want meteen daarop noteerden we aan de overzijde de grootste kans uit de wedstrijd. Een gemeten voorzet van een sterke Thomassen viel voor de voet van Van Schoonhoven maar Jeroen trapte een deuk in de paal.

Even later was de thuisploeg daar weer en Thomassen dwong Michiels tot een parade. De derde kans binnen een paar minuten was nogmaals voor roodwit, maar ook Vandebroeck vond Michiels op zijn weg. Nog wat later kwam Bruyninckx een half metertje te kort om binnen te duwen. In deze fase verdiende de thuisploeg een voorsprong.

Maar plots kwam Diegem de neus aan het venster steken met een kopbal, een metertje naast. Ook een schot van ver kende niet de juiste richting. Even voor affluiten moest Bellens zijn doelman bijtreden om niet met een achterstand de gaan rusten. 0 – 0

In de tweede helft werd VC sterker, zette zijn voet naast Diegem en ging vrank en vrij zijn kans. Eerst was er nog een Diegemse aanvaller die eerder gelukkig de bal op de knie kreeg, gelukkig zonder erg voor roodwit. Even na het uur baande Bruyninckx zich een weg door de Diegemse defensie, maar kreeg het leer niet voorbij Michiels.

Aan de overzijde stierf een schot in het zijnet. Met nog een kwartier te gaan kon Michiels niet bij een voorzet, leek Voorspoels te gaan scoren maar de bal had de achterlijn centimeters overschreden.

Bij een volgende Herentalse voorzet miskeek de Diegemse portier zich, Van Schoonhoven kopte de wenkende kans over Michiels, maar ook over doel. De wedstrijd kon nu alle kanten uit, want even later ging een Diegemse schuiver net naast.

Op een snelle tegenaanval kon een groene verdediger nog net in hoekschop werken vooraleer Vandebroeck gevaarlijk kon zijn. Minuut 81 : Convalle kreeg de bal, maar werd, in de grote rechthoek, onder verdachte omstandigheden tegen de grond gewerkt. Meteen aan de overzijde belandde een lob over het doel van Vervoort.

Een hoekschop van de bezoekers waaide aan iedereen voorbij. In minuut 87 kreeg Gajanovic teveel ruimte en schoot overhoeks binnen. Ongeloof alom : het stond 0-1, waarbij menigeen zich al met een gelijkspel verzoend had.

Herentals trok voor de resterende minuten naar voor. Ging heil zoeken in hoge ballen , maar achteraan stonden een aantal groene dubbele meters klaar om alle gevaar te keren. Het was Vervoort die zijn ploeg nog een paar keer moest redden van een nog grotere opdoffer.

De nederlaag kwam hard aan bij roodwit, zeker na zo'n prestatie verdiende het zeker niet om te verliezen tegen wat toch alweer een topper uit de reeks moet zijn. Bij Diegem waren ze wat gelukkig dat ze hier zo goed wegkwamen.

Gelukkig vielen de uitslagen op de andere velden een beetje mee zodat er allemaal niet veel veranderd. Het was een wedstrijd dat in een notedop het seizoen van Herentals vertegenwoordigde, van net niet. We gaan nu een week rusten. en wensen iedereen een zalig paasfeest.

Daarna gaan we verder met het ongetwijfeld spannende einde van deze competitie. Op zaterdag 7 april trekt de VC-caravaan naar Leopoldsburg , aanvang 19:30 u.', besluit Jan Deckers.

VC Herentals blijft in de gevarenzone :

10 Houtvenne 26 10 9 7 53/50 37
11 Diest 26 9 12 5 38/55 32
12 Ternesse 26 8 13 5 46/63 29
13 VC Herentals 26 7 13 6 35/49 27
14 Kampenhout 26 6 12 8 27/45 26
15 Hoeilaart 26 6 14 6 32/59 24
16 Sterrebeek 26 5 12 9 36/43 24.

NNieuws /GV.

imageMeer nieuws

Kruip in de vacht van een geleidehond

Kruip in de vacht van een geleidehond
Heist op den Berg | Kempen regio | Westerlo 20.08.2019 - 17.58u

10e Montmartre op Begijnhof Herentals

10e Montmartre op Begijnhof Herentals
Herentals 20.08.2019 - 17.51u

Op een elektrische fiets zweet je net zo hard als op een gewone fiets

 Op een elektrische fiets zweet je net zo hard als op een gewone fiets
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 20.08.2019 - 16.28u

KLJ organiseert grootste sportkamp van het land

Kempen regio | Nationaal 20.08.2019 - 11.52u

Beerse, Herentals en Rijkevorsel worden Warme Gemeente

Herentals | Kempen regio 20.08.2019 - 11.44u

Musica Divina : 'De Klank van Da Vinci'

Musica Divina : 'De Klank van Da Vinci'
Neteland 19.08.2019 - 18.17u

Stort aan kledingcontainer Molenstraat Exc. Bouwel

Grobbendonk 19.08.2019 - 15.05u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto