U bent hier

VC Herentals - KFC St.-Job 3-0 : sterke start voor VC

Herentals | Provincie Antwerpen
02.09.2018 - 17.41u
Door: Herman Gezelle

VC Herentals pakte van bij de aftrap de bezoekers uit Brecht meteen bij de keel.  VC-coach Frank Braeckmans had z'n squad vooraf voor de kwaliteiten van KFC St.-Job gewaarschuwd. 'De jongens hebben m'n strategie perfect uitgevoerd', lacht Braeckmans. 'Eigenlijk had ik liever een nog hogere score voor de pauze gezien. Maar ja, ik ben heel tevreden.

De 2-0 voor de koffie was verdiend en dat doet alleszins deugd. Na de rust was het even zoeken, maar Vlaeymans rondde mooi af tot een geruststellende 3-0. 

Onze voorbereiding was niet eenvoudig, omwille van de veel gekwetsten.  Nu hebben we ook de kater van het verlies in de Beker Crocky Cup meteen kunnen  wegspoelen.  Er volgen nu 2 matchen op verplaatsing - volgende zondag wacht het duel op Berg en Dal', besluit een fiere VC-trainer Frank Braeckmans.

Doelpunten : 1-0 Bruyninckx (24'); 2-0 Voorspoels (33');  3-0 Vlaeymans (54') -  (VC Herentals speelde in zwart-witte shirts). 

'Na de blamage in Beekhoek was roodwit aan zijn status verplicht om de gehele aanhang van antwoord te dienen', reageert Jan Deckers, pr VC Herentals.

'En de thuisploeg deed dat met brio. St Job, promovendus uit 2e provinciale, kreeg de rekening gepresenteerd. De wedstrijd was halfweg, bij een 2-0 stand, eigenlijk al gespeeld.

Het was, gezien de resultaten in de laatste voorbereidingswedstrijden, toch een beetje aarzelend uitkijken naar wat Herentals ging brengen tegen St. Job. Maar VC legde van minuut 1 onmiddellijk zijn wil op.

St. Job probeerde met lange ballen zijn voorste linie te bereiken maar de thuisdefensie stond goed. En zoals we dat kennen voetbalde de thuisploeg vrank en vrij, verlost van de voorbereidingskwaaltjes. In de eerste minuten al kon Voorspoels zijn hoofd tegen een voorzet van Thomassen zetten, maar kopte nipt naast. Dit had al de openingstreffer kunnen, misschien wel moeten zijn.

Herentals bleef domineren en geduldig naar openingen zoeken. Rond het kwartier kon St. Job een paar keer dreigen maar Vervoort bleef baas over de situatie. Aan de overzijde, na een snelle aanval, kon Voorspoels weer vrij koppen.

Nu behoedde doelman Smits met een ultieme redding zijn ploeg voor de achterstand. Even later viel de bal aan het elfmeterstip voor de voet van Deswert, zijn schot was niet krachtig genoeg om Smits te bedreigen. Een drankpauze, het was best aangenaam zomerweer, inspireerde de thuisploeg om op voorsprong te komen.

Een mooie aanval kwam bij De Ridder, zijn voorzet bereikte Bruyninckx. Stef trapte met links staalhard voorbij Smits. 1-0 Even na het half uur trapte Jaspers voor de bezoekers een metertje naast. Aan de overzijde werd Vlaeymans diep gestuurd. Zijn voorzet viel op het hoofd van Voorspoels en Davy scoorde simpelweg de 2-0. Bij de volgende aanval had het al 3-0 kunnen zijn.

De hardwerkende Bruyninickx werd aangespeeld in het hart van de Brechtse verdediging. Stef kapte de laatste verdediger uit, maar Smits kon, met een prachtsave, zijn ploeg behoeden voor de doodssteek. Nog was de roodwitte honger naar goals niet over. Met de rust in zicht vertrok er weer een voorzet van de rechterflank. Voorspoels zag zijn lage kopbal nipt naast gaan.

Na de rust liet de thuisploeg het initiatief aan St. Job, maar de bezoekers konden Vervoort niet of nauwelijks bedreigen. In de 53e minuut vertrok een lange bal richting Vlaeymans.

De bal stuiterde hoog op. Smits verkeek zich, buiten het strafschopgebied, op de bal en Sam duwde beheerst binnen. 3-0 en wedstrijd gespeeld. VC counterde nu naar hartelust. Halfweg de tweede helft viel de snelle Van den Eynde in. Hij liep, op een voorzet, zijn belager eraf maar kreeg het leer niet voorbij Smits. Even later werd Lucas weer diep gestuurd. Zijn voorzet bereikte Convalle. Gianni kreeg de bal ook al niet voorbij Smits.

Met het einde in zicht ging een geplaatst schot van Bruyninckx net naast de kruising buiten. Toch wilden de bezoekers met een eerredder de wedstrijd beëindigen. Eerst zwiepte een schot ver naast. Maar even later kon Bonaers zijn hoofd tegen een voorzet plaatsen. De bal sprong tegen de binnenkant van de paal in de armen van Vervoort.

De laatste mogelijkheid was nog voor de thuisploeg. Bruyninckx, alweer hij, baande zich een weg door de bezoekende verdediging, stond oog-in-oog met Smits, die zijn ploeg behoedde voor erger.

VC heeft zijn start niet gemist. De aanhang was tevreden over de volledige prestatie. Roodwit maakt zich nu op voor 2 uitwedstrijden tegen ploegen die al een tijdje deel uitmaken in 1e provinciale. Te beginnen zondag bij Berg en Dal. Aftrap om 15:00 uur. Een week later is er de verplaatsing naar Schriek', besluit Jan Deckers.

Foto's Guy Verellen /Nnieuws.

imageMeer nieuws

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag
Kempen regio | Neteland 27.11.2021 - 22.51u

KVC Westerlo wint op Lommel in minuut 93 : 0-1

Nationaal | Westerlo 27.11.2021 - 22.29u

Toon Aerts triomfeert in de thuishaven van Eli Iserbyt - vid

Toon Aerts triomfeert in de thuishaven van Eli Iserbyt - vid
Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 27.11.2021 - 18.59u

Minister Crevits steunt onderzoek naar toenemende angst en stress bij jongeren

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 27.11.2021 - 08.26u

30 jaar celstraf voor Surinaamse moordenaar narco

Grobbendonk | Internationaal 27.11.2021 - 01.47u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto