U bent hier

VC Herentals - KFC Wezel Sport 0-1 : 'Weinig kansen, Wezel was gewoon de betere' - extra foto's, verslag

Herentals | Mol
05.01.2020 - 16.39u
Door: Herman Gezelle

VC Herentals moest met het kleinste verschil het onderspit delven tegen KFC Wezel Sport : 0-1.  Beide teams wilden sowieso punten pakken : de thuisploeg om uit de gevarenzone te geraken, Wezel om richting top-5 door te stoten.

Grepi kon in de 23' na een verwarde fase bij een vrije trap het enige doelpunt binnentikken (0-1). Ook de ruststand.  Roodwit wilde wel, maar de échte kansen bleven uit : eindstand 0-1.

Kurt Van de Paar : 'We hebben de kansen niet kunnen afmaken'

Wezel-coach Kurt Van de Paar was resoluut : 'We hebben de kansen niet kunnen afmaken, want een 5-0 behoorde tot de mogelijkheden.  De grasmat hier op St.-Janneke is groot, maar dat speelde wel in ons voordeel. Dit VC Herentals moet punten pakken, dus het nam ook risico's. 

Ik ben fier op onze jongens, zo bij het begin van het nieuwe jaar.  Nu kunnen we richting top-5 blijven verder werken.'

Frank Braeckmans : 'Wezel was gewoon de betere'

Een eerlijke VC-trainer Frank Braeckmans : 'Wezel was gewoon beter over heel de lijn.  De bezoekers hebben zoveel kwaliteit in huis, dat ze de top-5 zeker zullen halen. Onze jongens kregen geen kansen bij mekaar. We moeten nu kijken naar onze komende matchen om punten te pakken : o.a. volgende zondag naar Ternesse (aanvang 15u).'

'VC begint 2020 met valse noot'

VC Herentals heeft aan zijn positieve reeks van eind 2019 geen verlengstuk kunnen breien. 'In de thuiswedstrijd tegen Wezel geraakte de roodwitten nooit in hun normale doen', zegt Jan Deckers, pr van VC. 

'Ze wilden wat graag hun supporters de eerste overwinning van 2020 cadeau doen, maar de kerstkalkoen woog blijkbaar zwaar in de spelersbenen.

Het was duidelijk dat de Molse formatie niet naar St.- Janneke was gekomen om nieuwjaarsgeschenken uit te delen. Ze zetten meteen druk op de thuisdefensie en gaven geen meter grond weg.

Nochtans was de eerste mogelijkheid rood getint maar de lob Van De Ridder ging ver over. Rond het kwartier was Wezel een eerst keer echt gevaarlijk maar een schot eindigde in de handen van Brosens.

Halfweg de eerste helft mocht Grepi, de Wezelse aanvaller, randje buitenspel, op Brosens afgaan. Na wat geharrewar eindigde de bal in het dak van het doel : 0 – 1.

VC had niet meteen een antwoord klaar en vond moeilijk een vrijstaande medespeler. Het leek alsof de bezoekers een paar mannetjes meer op het veld hadden staan. Zij bleven de wet dicteren en vonden blindelings een medemaat.

Even na het half uur mocht weer een bezoekende aanvaller, nu toch wel duidelijk in buitenspel, op Brosens afgaan. Zijn pass geraakte bij een medespeler die het leer tegen de paal duwde. Enkele minuten later was er al de volgende mogelijkheid voor Wezel. Maar de wenkende kans werd nog voorbij het doel van Brosens geschoven.

Aan de overzijde mocht de thuisploeg een vrije trap nemen, van op zo'n 20 meter. Daar heeft VC wel een paar specialisten in, maar De Ridder trapte eenvoudig in de handen van De Bisschop. Aan de overzijde moest Brosens nog maar eens redding brengen op een afstandsschot. VC ging met het kleinste verlies de rust in maar mocht zich daar toch wel gelukkig mee prijzen.

We hadden een ander VC verwacht na de pauze, maar het spelbeeld bleef hetzelfde.

De thuisploeg stapelde het aantal foute passes en dito voorzetten op. De bezoekers bleven morsen met open kansen. In minuut 46 nog maar, moest Bellens voor de neus van zijn opponent al meteen in hoekschop werken. Wezel maakte de bal ongrijpbaar, VC holde achter de feiten aan.

Even na het uur viel er bijna een appel uit de kast. Adriaensen wrong zich door de buitenspelval, lobde over De Bisschop maar ook ver over het Wezelse doel. Bij deze score kon de wedstrijd nog altijd een vreemde wending aannemen. Nochtans leek de thusploeg niet bij machte om het laken alsnog naar zich toe te trekken. In de 76e minuut noteerden we de volgende grote bezoekende kans.

Na een foute terugbal mocht een Wezelse aanvaller alleen op Brosens afgaan, maar trapte onbesuisd meters over de kooi van Cedric. Wezel had al meerdere malen de wedstrijd kunnen beslissen maar verzuimde dat.

Minuten later schoof een collega-aanvaller weer maar eens nipt naast. VC ging dan meer risico's nemen.

Maar verder dan wat hoge ballen die vakkundig werden weggewerkt , en een hobbelende volley van Kocak die niet tot bij De Bisschop geraakte, zaten er niet in. Het was trouwens Brosens die met een sublieme redding VC erger voorkwam.

VC tekende vandaag niet present. Het kon nooit de indruk geven om zich naast de bezoekers te kunnen voetballen. Het verschil in het spelbeeld was groot, heel groot. De Herentalse supporters bleven ontgoocheld achter. Toegegeven, Wezel beschikt over een top-5 formatie maar de vorige maanden vocht VC tegen soortgelijke ploegen duels uit met succes.

Er volgen nu 2 duels die wel eens heel belangrijk zouden kunnen zijn in het verdere verloop van het seizoen. Te beginnen zondag bij Ternesse. De wedstrijd begint uitzonderlijk om 15:00u', besluit Jan Deckers.

Foto's Nnieuws /Guy Verellen.

imageMeer nieuws

HYC met Team 'Girls' on ice

HYC met Team 'Girls' on ice
Herentals | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 20.09.2020 - 13.17u

PM-International opent Belgische dochteronderneming in Arendonk

PM-International opent Belgische dochteronderneming in Arendonk
Kempen regio | Vlaanderen 20.09.2020 - 13.12u

Coronacijfers: grens van 100.000 besmettingen is overschreden

Coronacijfers: grens van 100.000 besmettingen is overschreden
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 20.09.2020 - 09.44u

Nationale en provinciale voetbalwedstrijden zaterdag

Nationale en provinciale voetbalwedstrijden zaterdag
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 19.09.2020 - 22.59u

Markante expositie De Kunstkamer @Art Center Hugo Voeten

Markante expositie De Kunstkamer @Art Center Hugo Voeten
Geel | Herentals | Kempen regio | Mol | Vlaanderen 19.09.2020 - 19.02u

Kon. Vlimmeren Sport - VC Herentals : 'Herpakken na opdoffer'

Kon. Vlimmeren Sport - VC Herentals : 'Herpakken na opdoffer'
Herentals | Kempen regio 19.09.2020 - 18.24u

Pogacar rijdt Roglic nog uit het geel in klimtijdrit, Wout van Aert knap 4e

Internationaal | Kempen regio 19.09.2020 - 18.23u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto