U bent hier

VC Herentals - K.OVC. Sterrebeek 2-2 : VC geeft 2-0 voorsprong prijs

Herentals
08.10.2017 - 17.20u
Door: Herman Gezelle

Het kan verkeren in voetbal. VC Herentals gaf na een sterke 1e helft,  z'n verdiende 2-0 voorsprong toch nog prijs. Haneveer prikte na 8' de 1-0 binnen. Voorspoels dikte op penalty aan tot 2-0 (40').  Punten binnen, dacht je.

Sterrebeek kwam sterker uit de kleedkamers. Herentals gaf meer ruimte vrij en dat brak zuur op.  Vuerinckx kon in de 72' binnentikken.  De Pauw zette 6' later de bordjes in evenwicht (2-2, 78').

In een spannende eindfase bleek een puntendeling een billijke uitslag : 2-2.

'1e helft bedenkelijk niveau'

"Onze 1e helft was van bedenkelijk niveau met veel slechte passes', reageert Sterrebeek-coach Sven Eeraerts. 'We maakten een onnodige zware fout die in een penalty resulteerde.

Tijdens de rust heb ik rustig ingepraat op de jongens met de boodschap zo snel mogelijk een doelpunt te maken.  En ze hebben dat ook zo uitgevoerd.  We nemen een onverhoopt punt mee naar huis, daar zijn we erg blij mee. Herentals heeft een prachtig maar een erg groot speelveld.  Dat was dan ook een hele aanpassing voor ons'.

'De match uit handen gegeven'

'Na de rust hebben we de match uit handen gegeven', zegt VC-protagonist Davy Voorspoels. 'We hadden snel de 3-0 moeten maken, dan zaten we op rozen.  Maar we gaven te snel veel ruimte weg. Tegen Ternesse was dat hetzelfde liedje.  Dat moeten we in toekomst vermijden.'

Guy Verellen / NNieuws.

Jan Deckers pr-VC :  'VC vergat de klus af te maken.  Herentals was heer en meester in de eerste helft, maar moest uiteindelijk nog genoegen nemen met een gelijkspel, nadat Sterrebeek in de tweede helft de partij overnam.

VC legde meteen zijn wil op. Al was het eerste gevaar voor de bezoekers, de thuisploeg nam het overwicht en dwong kansen af, met al meteen een vrijschop die door Thomassen een half metertje over het Sterrebeekse doel verdween.

De druk die de thuisploeg ontwikkelde resulteerde in een eerste doelpunt. Een mooie voorzet van Deswert bereikte het hoofd van Voorspoels. Haneveer was er als de kippen bij om binnen te duwen. 1-0 . VC bleef de kansen aaneen rijgen.

De schuchtere pogingen van de bezoekers waren speldeprikjes voor de lokale defensie. Na een kwartier noteerden we de volgende aanval, die naam waardig. Haneveer kwam een paar centimeter te kort op een vrije trap van Convalle. Nog altijd binnen het eerste kwartier kon Haneveer, na alweer een vlotte combinatie, de bal net niet genoeg deviëren.

Even voor de 20e minuut glipte Vergauwen door de buitenspelval, maar doelman Vervoort was eerder bij de bal. Halfweg de eerste periode regende het kansen voor de thuisploeg. Eerst werd Haneveer teruggefloten voor buitenspel. Even later dook Bruyninckx aan de tweede paal op, maar Stef vergat te scoren.

VC bleef de wet dicteren met om de haverklap scoringskansen. 5 min. voor de rust kreeg uitblinker Bruyninckx de bal, ging het strafschopgebied binnen en werd daar getorpedeerd. Strafschop. Voorspoels miste niet en VC had de wedstrijd op zak.

Even later kwam Davy, na alweer een mooie VC-aanval, iets te kort om Sterrebeek al voor de rust KO te zetten. In de slotfase moest Vervoort in hoekschop duwen na een venijnige afgeweken bal. Rust 2-0. En de overwinning was binnen.

Zo werd althans gedacht. VC nam in de tweede periode aanvankelijk gas terug, hield Sterrebeek weg uit het eigen strafschopgebied en ging de dubbele voorsprong verdedigen. Aanvankelijk lukte dat nog maar Sterrebeek werd sterker.

Met nog minder dan een half uur te spelen ging Beelen van op 30 meter zijn kans; zijn schot zoefde nipt naast de kruising. In de volgende fase timmerde de thuisploeg nog eens een mooie aanval ineen. Via de borst van Voorspoels kwam de bal bij Haneveer, die, onbegrijpelijk, op enkele meters voor doel miste.

VC wou de klus klaren en kende een opflakkering. Voorspoels kopte over. Wanneer Haneveer nog eens ontsnapte kreeg hij de bal niet precies genoeg bij Voorspoels, de bal hobbelde centimeters naast doel buiten.

Het brak Herentals zuur op want aan de overzijde was het wel raak. Het te simpel doelpunt deed Sterrebeek terug geloven in meer. VC was even de pedalen kwijt. En 5 minuten later hingen de bordjes terug gelijk. De thuisploeg moest uiteindelijk nog tevreden zijn met dit gelijkspel.

Maar in de eindfase kwam er toch nog een klein eindoffensief waarbij een kopbal van Bruyninckx op de deklat stierf. Meteen het laatste wapenfeit.

Beide teams namen een helft voor hun rekening zodat een gelijkspel gerechtvaardigd lijkt. Maar bij roodwit overheerste het gevoel van 2 verliespunten. Bij winst vandaag had Herentals zich in de linkerkolom gevestigd, wat toch een goed gevoel had gegeven.

Na 6 speeldagen bedraagt het verschil tussen de eerste en de laatste amper 7 punten. Om maar aan te geven dat alles enorm dicht bij elkaar ligt.

Volgende week trekt roodwit richting Kampenhout. Aanvang nog steeds om 15:00 u.'

imageMeer nieuws

Open Monumentendag op zondag 9 september

Heist op den Berg 14.08.2018 - 13.27u

Kinderfestival Keizer Kriek

Olen 14.08.2018 - 13.26u

Een Gemeente met een HART...

Een Gemeente met een HART...
Vorselaar 14.08.2018 - 13.25u

Antilliaanse Feesten sluiten topeditie volledig uitverkocht af

Antilliaanse Feesten sluiten topeditie volledig uitverkocht af
Kempen regio | Provincie Antwerpen 14.08.2018 - 09.30u

KempenCup 2018

KempenCup 2018
Internationaal | Kasterlee | Kempen regio | Vlaanderen 14.08.2018 - 09.24u

Droogte - Provincie Antwerpen behoudt maatregelen, boeren krijgen wel versoepeling

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 14.08.2018 - 08.30u

Nieuwe baan (N174) in Laakdal krijgt slemlaag voor meer comfort

Kempen regio | Provincie Antwerpen 13.08.2018 - 16.43u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto