U bent hier

VC Herentals - KSV Schriek 1-1 : billijke puntendeling - actiefoto's 'vliegende keeper' - extra verslag

Herentals
13.01.2019 - 16.44u
Door: Herman Gezelle

VC Herentals - KSV Schriek eindigde op een drassige grasmat op 1-1. Door de aanhoudende regen was het trouwens in heel de Kempen moeilijk voetballen.

De 1e helft gaf beide teams toch wat kansen, waarbij thuisgoallie Vervoort enkele knappe parades uit z'n mouw schudde.  Ruststand 0-0.

Schriek kwam steviger uit de kleedkamers. Er volgde een resem corners voor de HIS-Lavrijsen-boys en ook voor de bezoekers. Het was wachten tot de 61' toen de hardwerkende Voorspoels op voorzet kon binnenkoppen, 1-0.  

De thuisaanhang hoopte op een snelle verdubbeling van de score, maar daar staken de Heistenaren een stokje voor.  In de eindfase kapt De Keyser zich mooi vrij, een 'blubberbal' met deviatie die Vervoort moet lossen, 1-1 (85').  Al bij al een billijke uitslag, die echter VC Herentals belet om leider te worden in de 2e periodetitel.  Nu staan 4 teams op een zakdoek voor die titel.

Volgende zaterdagavond wacht voor VC de verplaatsing naar de buren van FC De Kempen. (jd/gv)

Op de actie-foto's : Schriek-doelman Tom Verelst tart alle aantrekkingskrachten van de planeet om z'n team op 1-1 te houden. Wat was dat nu weer een 'vliegende keeper'...?  Foto's Peter Verstraeten © Nnieuws.

'VC Herentals wou ook tegen Schriek de 3 punten thuis houden om op te klimmen naar plaats 6, maar het draaide even anders uit', zegt Jan Deckers, pr van VC.

'De thuisploeg beet zowat de tanden stuk op een gesloten verdediging. Wanneer VC dan toch scoorde leek de overwinning binnen, maar moest op het einde nog een ongelukkig doelpunt incasseren. Roodwit moest vrede nemen met een gelijkspel.

Vanaf de aftrap had VC balbezit, speelde continu op de helft van Schriek maar kwam in het aanvangshalfuur nauwelijks aan kansen. Nochtans speelde de thuisploeg de bal goed rond en zocht geduldig naar openingen.

Ondertussen werd het terrein zowat omgeploegd. Den Erwin zal er zijn werk mee hebben.

Pas in het slot van de eerste helft geraakte de thuisploeg dan toch aan kansen. In minuut 36 stak De Ridder mooi door naarThomassen maar die besloot op doelman Verelst. In de daaropvolgende actie kwam Schriek goed weg.

De bal bleef in de kleine rechthoek hangen, waar geen enkele roodwitte aanvaller zijn voet tegen kreeg. Een bezoekende verdediger kon ontzetten. De bal belandde bij Van de Kerkhof maar die schoot een metertje naast de Schriekse kooi. Net voor de pauze kwam Schriek een eerste keer in de buurt van Vervoort maar Simon ging goed plat.

Aanvankelijk kregen we in de tweede helft hetzelfde spelbeeld, maar Schriek ging toch met meer aanvallende intenties voetballen. Eerst ging een poging van De Swert over. Wat later, aan de overzijde, waaide een voorzet, aan iedereen voorbij.

Even voor het uur kreeg Bruyninckx de bal, maar lepelde die over doel. Enkele minuten later vertrok een verre voorzet van de voet van Thomassen. Voorspoels was eerder bij de bal dan Verelst en kopte de 1-0 tegen de touwen.

Iedereen verwachtte nu voor de thuisploeg een rustig matcheinde maar Schriek gaf zich niet zomaar gewonnen. De thuisdefensie kon aanvankelijk alle aanvallen onschadelijk maken.

Tot in minuuut 86 De Keyser de bal centraal kreeg toegespeeld, kapte zich tot tweemaal toe vrij en schoot dan naar doel. Een thuisverdediger raakte de bal nog en die carpioleerde, ongelukkig voor roodwit, buiten het bereik van Vervoort in doel. 1-1 de bal binnen. Wat de thuisploeg nog vermocht, de overwinning was weg.

In de rangschikking verandert er voor niet veel voor VC: het springt over Heikant maar moet nu Berg en Dal laten voorgaan zodat plaats 7 gehandhaafd blijft.

Wel lijkt de wenkende tweede periode verder weg dan ooit. Bij winst voerde VC die periode aan. Da's nu voor Kontich weggelegd. VC staat op plaats 2 met 2 punten minder maar moet Witgoor, Oppuurs en Zoersel naast zich dulden.

Het zal er nog om spannen de volgende twee speeldagen. Volgende zaterdagavond staat er voor VC de altijd moeilijke verplaatsing naar de Kempen op het programma. Aftrap om 19:30 u', besluit Jan Deckers.

imageMeer nieuws

Louis Croenen: "Ik zit momenteel in de flow en er komen nog uitdagingen aan"

Internationaal | Kasterlee | Nationaal | Turnhout regio | Vlaanderen 24.01.2022 - 14.55u

Politie Zuiderkempen doet snelheidscontroles 24/24

Politie Zuiderkempen doet snelheidscontroles 24/24
Hulshout | Kempen regio | Westerlo 24.01.2022 - 14.39u

Lier herdenkt auteur en kunstenaar Felix Timmermans 75 jaar na zijn dood

Kempen regio | Lier regio | Vlaanderen 24.01.2022 - 08.31u

WHO: einde pandemie in Europa mogelijk in zicht

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 23.01.2022 - 20.45u

De voordelen van Solitaire: 'Hoe te spelen, regels, waar te spelen in ons land'

De voordelen van Solitaire: 'Hoe te spelen, regels, waar te spelen in ons land'
Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 23.01.2022 - 19.12u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto