U bent hier

VC Herentals – KV Woluwe-Zaventem 0-3 : luchthaven-boys pakken thuisploeg op snelheid - foto's

Herentals | Vlaanderen
11.02.2018 - 18.55u
Door: Herman Gezelle

De luchthaven-boys pakten VC Herentals de hele match op snelheid. De eerste 20 minuten kwam rood-wit een paar keer aan het venster kijken met 2 open kansen, maar dan waren de luchthavenboys (nvdr. sponsor Brussels Airport) met snelle spitsen Fonkeu, Nzinga en De Marrée continu aan zet. Kortom een stevige luchtmacht.

Foute passes aan beide zijden waren de regel in het spelbeeld. In de 26e minuut kon Fonkeu op z'n eentje de thuisdefensie doorbreken, 0-1. Ook de ruststand.

Na de koffie bracht VC-coach Dufraign nieuwkomer Jeroen Van Schoonhoven in als extra aanvaller. Het mocht niet baten. Daoudi mocht de score voor Zaventem met eenzelfde doorbraakfase verdubbelen, 0-2 (74'). Nzinga gaf rood-wit de doodsteek in de 84e minuut : 0-3.

VC-coach Dufraign : 'Niets lukte vandaag'

'Niets lukte vandaag,' reageert een teleurgestelde VC-coach Jef Dufraign. 'Dit komt hard aan. Heel zuur. Ik had dit niet zien aankomen. De spitsen van de bezoekers maakten het af. Er was geen kruid tegen opgewassen.

Volgende week moeten we rode lantaarn Sterrebeek in de ogen kijken. Daar moeten we punten pakken. Ik recupereer Spiessens dan. Hopelijk is hij speelklaar en kan hij de lont in het kruitvat steken.'

Mak Herentals geen partij voor matig Woluwe Zaventem

'Het weekend rust kon Herentals niet inspireren om het Woluwe-Zaventem moeilijk te maken', zegt Jan Deckers VC-pr.

'Het had een collectieve offday. De bezoekers uit de Brusselse rand kregen de overwinnig zowat cadeau. Geen prettig vooruitzicht naar de wedstrijden van de waarheid die er zitten aan te komen.

Het eerste wedstrijdgedeelte werd gekenmerkt door veel foute passes aan beide zijden. Hier kan zeker de staat van het veld ingeroepen worden, dat met de minuut zwaarder werd. Ook de steeds sterker wordende wind speelde hier zeker mee.

Maar het inspiratieloze vertoon bij de thuisploeg en de vele foutieve beslissingen konden moeilijk op de weersomstandigheden worden geschoven.

In de eerste kwart van de wedstrijd was er dan ook niets te beleven buiten veel gemopper op en rond het veld. De bezoekers openden de debatten met een voorzet die, gedragen door de wind, op de deklat viel.

In de daaropvolgende fase was de Herentalse defensie niet goed bij de les. Fonkeu mocht alleen op Vervoort afgaan en scoren. 0–1.

Minuten later eenzelfde situatie maar nu werd de bal hoog over doel getrapt. Roodwit geraakte in die eerste 40 minuten niet een keer tot in het strafschopgebied van de tegenstander.

Maar met de rust in zicht kwamen er plots wel enkele goede mogelijkheden. Na een snedige aanval, die naam waardig, zette Vandebroeck scherp voor, waar aan de eerste paal Voorspoels van de sokken werd gelopen, maar in de tweede zone kreeg Bruyninckx de bal niet voorbij Biason.

Seconden voor de rust werd de bal in het Zaventemse strafschopgebied gedropt. Een grabbelende Biason kon niet bij de bal maar ook geen enkele thuisaanvaller kon het leer over de doellijn krijgen.

De tweede helft werd nieuwkomer Van Schoonhoven ingebracht. Er zat nu meer dreiging in het spel van de thuisploeg. Voorspoels kon al meteen kon een bal niet genoeg raken.

De tegenaanvallen van de bezoekers hielden steeds mogelijkheden in. Zo was er, even voor het uur, een verradelijke trap die net naast de kooi van Vervoort belandde.

In de daarop volgende fase ging Van Schoonhoven zijn kans. Met zijn schot van op zo'n 20 meter had Biason heel wat moeite. Aan de overzijde werd een mooie aanval niet afgerond, maar in de 75e minuut verdween een schot van Douadi van buiten de grote rechthoek buiten het bereik van Vervoort. 0–2.

VC probeerde nog wel om met een aansluitingstreffer de wedstrijd nieuw leven in te blazen maar deed dat zonder overtuiging. Een bedrijvige Van Schoonhoven mikte uit de draaiing nog hoog over. Met nog een vijftal minuten op de klok kreeg VC de doodsteek. Na alweer knullig balverlies tikte Nzinga de bal simpel voorbij Vervoort. 0-3. Einstand.

Een eerder matig Woluwe-Zaventem voetbalde zich naar een veilige middenmoot, hoewel de thuisploeg ze vandaag niet veel in de weg legde. Een wedstrijd om snel te vergeten.

Maar veel tijd tot nadenken is er niet want de volgende wedstrijden worden cruciaal voor roodwit. Te beginnen volgende zondag op het veld van Sterrebeek, de laatste in de klassering. Convalle komt dan terug uit schorsing,' besluit Jan Deckers.

imageMeer nieuws

Hoe stipt reden de treinen? Infrabel geeft u voortaan 2 keer per dag een stand van zaken

Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 19.02.2018 - 17.38u reading time1min

Spoorwegnetbeheerder Infrabel heeft "MobiPulse" voorgesteld. Dat is een webpagina waar u twee keer per dag een overzicht zal krijgen van de stiptheid en de gemiddelde rittijden op de belangrijkste verkeersassen tussen Brussel en de grote steden.

"Het is een soort barometer voor de ochtend- en de avondspits", zegt Thomas Baeken van Infrabel.

Paul Maes (voormalig politieagent) kandidaat voor CD&V

Paul Maes (voormalig politieagent) kandidaat voor CD&V
Kasterlee | Neteland 19.02.2018 - 09.30u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen Kempen Neteland

Nationale en provinciale voetbaluitslagen Kempen Neteland
Kempen regio | Neteland 18.02.2018 - 19.55u

Oosterzonen B - SKS Herentals 3-3 : billijke puntendeling

Oosterzonen B -  SKS Herentals 3-3 : billijke puntendeling
Herentals | Westerlo 18.02.2018 - 17.25u

HBBC 86-71 Antwerp Dynamics : HBBC overtuigend

Herentals 18.02.2018 - 09.08u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen zaterdagavond

Nationale en provinciale voetbaluitslagen zaterdagavond
Kempen regio | Neteland 17.02.2018 - 22.59u

Wandelen voor Malawi

Kempen regio | Lille | Neteland 17.02.2018 - 21.18u

Oude hits en verhalen over ‘Veussel' uit dorpsblad ‘De Brug’

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 17.02.2018 - 17.43u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto