U bent hier

VC Herentals - Lyra: 0-0

Herentals
07.05.2017 - 17.30u
Door: Hans Vertommen

VC Herentals en Lyra hielden mekaar in de heenwedstrijd van de eindronde perfect in evenwicht.

Beide ploegen kregen kleine kansen maar het bleef bij de rust 0-0. Bezoeker Tom Cappan mocht bij de rust blij zijn dat hij nog op het veld stond. Hij had eerst bij het wegtrappen van een bal al geel gehad en toen hij vlak voor de rust Jari Bellens onderuit haalde, verdiende hij rood.

Een zwak leidende scheids liet de man verder spelen.

Na de rust drukte de thuisploeg, wel maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet. VC Herentals claimde nog een penalty na fout op Haneveer.

Aan de overkant schoten de bezoekers op de paal en werd de rebound op de lijn weggeveegd door Jari Bellens.

Zaterdag is de terugwedstrijd.

Jan Deckers, pr- VC Herentals : 'VC Herentals en Lyra houden elkaar in evenwicht.

In de eerste wedstrijd van de eindronde in eerste provinciale kreeg VC Herentals Lyra op bezoek. In een kansarme wedstrijd werd niet gescoord. De beslissing over deelname aan de interprovinciale eindronde zal volgende zaterdag in Berlaar, de thuishaven van Lyra, vallen.

Indien we het balbezit hadden kunnen meten dan zouden we wellicht dicht bij een 50-50 uitgekomen zijn. Maar van de aanvallen van de thuisploeg ging toch het meeste dreiging uit. Na 5 minuten reeds kon Voorspoels uit de draaiing zijn schot niet tussen de palen krijgen, het leverde een hoekschop op die verder geen gevaar inhield.

Even later scoorde Davy dan toch maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Nog altijd binnen het eerste kwartier zag Deswert een kopbal naast de kruising vliegen. Lyra kon daar aanvankelijk weinig tegen inbrengen, maar kon de roodwitte aanvallen meestal zonder al te veel problemen opvangen.

Halfweg de eerste helft was er dan toch commotie toen bezoeker Cappan eerst geel kreeg voor een bal weg te trappen en even later aan de trui van Bellens ging hangen. Scheidsrechter Joris greep wel naar een kaart maar besefte toen dat dat Lyra tot 10 zou herleiden en liet de kaart dan maar op zak.

Hier kwam Lyra goed weg want niet alleen zouden ze bijna een uur met een man minder moeten verder gespeeld hebben, maar ook de volgende wedstrijd zou Cappan geschorst geweest zijn.

De thuisploeg liet het niet aan zijn hart komen en ging verder op zoek naar de openingstreffer. Rond het half uur kon Voorspoels met het hoofd net niet genoeg bij een strakke voorzet. Ook het laatste halve kans kwam op naam van Voorspoels ; zijn schot kon doelman Frans echter niet verontrusten. Thuisdoelman Vervoort kende een rustige eerste 45 minuten.

10 minuten in de tweede helft noteerden we de grootste kans van de wedstrijd. Een bezoeker ontdeed zich van de VC-verdediging en ging alleen op Vervoort af. Zijn plaatsbal ging naast. Hier kwam de thuisploeg goed weg. Aan de overzijde leek Voorspoels dan toch te gaan scoren.

Op voorzet van de bedrijvige Deswert kreeg de Herentalse topscoorder zijn hoofd tegen de bal, maar die werd nog ijlings in hoekschop gewerkt. Halfweg de tweede helft ging Haneveer op wandel, ontdeed zich van enkele tegenstrevers, maar werd in het strafschopgebied wel op heel dubieuze wijze van de bal gezet.

Aan de overzijde stond Bellens miraculeus zijn doelman bij na een vrijschop. In de volgende fase ging Krajisnic neer, ook al in het strafschopgebied. Maar ook deze overtreding was voor ref. Joris niet voldoende om de bal op de stip te leggen. Lyra sloot de debatten met een schot, waar Vervoort toch wat moeite mee had.

Interprovinciale eindronde

De beslissing zal dus vallen in de heenwedstrijd, zaterdag om 20:00 u. om te beslissen wie met clubs uit de andere 4 Vlaamse provincies in de trommel mag. Het zou, zoals we vandaag al konden vaststellen, wel eens van details kunnen afhangen. In het andere duel verloor Lille toch wel verrassend met 3 – 1 van Oppuurs. Het zal dus op hetzelfde tijdstip als VC Herentals nog vol aan de bak moeten.'

Op 13 en 14 mei is er het traditionele jeugdtornooi van VC Herentals.

Jan Deckers/VC Herentals/Nnieuws.be

imageMeer nieuws

HYC Era Renomar vs Nijmegen 2-1 - herbekijk wedstrijd

Herentals | Internationaal 19.11.2017 - 21.53u

HBBC 85-99 Guco Lier B : HBBC net niet

 HBBC 85-99 Guco Lier B : HBBC net niet
Herentals | Neteland 19.11.2017 - 21.51u

Noordstar - Oosterzonen B : 3 - 0, Noordstar op elan verder

Noordstar - Oosterzonen B : 3 - 0, Noordstar op elan verder
Herentals | Neteland 19.11.2017 - 21.48u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen

Nationale en provinciale voetbaluitslagen
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 19.11.2017 - 21.36u

Kunstendag voor kinderen CC 't Schaliken

Kunstendag voor kinderen CC 't Schaliken
Herentals | Neteland 19.11.2017 - 17.19u

Van der Poel maakt klavertjevier in Wereldbeker vol, Van Aert 2e

Van der Poel maakt klavertjevier in Wereldbeker vol, Van Aert 2e
Herentals | Internationaal | Lille 19.11.2017 - 16.50u

Sinterklaas ontvangt tutjes aan de Tuttenboom

Sinterklaas ontvangt tutjes aan de Tuttenboom
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 19.11.2017 - 12.21u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto