U bent hier

Vélo-local, kersverse lokale fietskoerier voor Herentals, Noorderwijk en Morkhoven

Herentals | Kempen regio
28.05.2020 - 18.32u
Door: Mark Jaspers

Binnenkort is groot-Herentals een eigen fietskoerier rijk.

Ibra Sow, geboren en opgegroeid in Herentals, trapt vanaf juni met zijn cargofiets door de straten van Herentals om pakjes, cadeautjes, boodschappen en nog veel meer van A naar B te brengen.

Een fietskoerier in eigen stad is niet alleen praktisch maar bevordert ook de verbinding tussen mensen. Bovendien is fietstrappen goed voor het milieu en past een lokale fietskoerier perfect in een toekomstgerichte lokale samenleving.

"Fietskoeriers zijn ondertussen al een bekend fenomeen", aldus Ibra. "Ze werken echter vooral in grote steden zoals Antwerpen, Gent, Brussel...
In kleinere steden zoals Herentals bestaan deze diensten amper. "

Focus op de lokale gemeenschap.

"Nochtans kan een lokale fietskoerier een grote bijdrage leveren aan een lokale gemeenschap", gaat Ibra verder.

Vélo-local heeft als eerste doel om pakjes efficiënt en snel van punt A naar punt B te brengen. De Herentalse senioren kunnen een beroep doen op Vélo-local om hun boodschappen te verplaatsen van de markt of de supermarkt tot bij hen thuis.

Voor gezinnen of mensen met een drukke agenda haalt Vélo-local pakjes op en levert ze af op het moment dat zij dat wensen.

« Vélo-local zal ook de middenstand en de industrie bijstaan in het efficiënt vervoeren van post, pakjes, leveringen enz binnen de grenzen van Herentals », vertelt Ibra. « De lokale horeca kan op mij een beroep doen om maaltijden te leveren aan hun klanten. »

Vélo-local doet echter meer dan het ronddragen van "dingen" met een bakfiets. « Ik vervoer zaken die emotioneel waardevol zijn voor de zender en de ontvanger, zoals kaartjes, een brief of een cadeautje. Tegelijk maak ik ook een praatje met hen. Zo draag ik zorg voor de connectie tussen mensen. »

Focus op milieu en duurzaamheid.

"Een lokale fietskoerier heeft een plaats tussen waardevolle initiatieven waar duurzaamheid, ecologie, verbinding tussen mensen en gezondheid centraal staan", legt Ibra uit.

Dagelijks worden honderden pakjes door bestelwagens afgeleverd bij Herentalsenaren. Of in enkele centrale punten waar mensen dan weer de pakjes komen afhalen.

"Files en parkeerproblemen maken stadsdistributie duur en complex. Bovendien legt deze manier van werken een enorme druk op de luchtkwaliteit en de mobiliteit van onze stad", legt Ibra uit. "Vélo-local is als alternatief niet alleen gezonder en beter voor het milieu, maar vermindert aanzienlijk het doorrijdend verkeer in Herentals."

Toekomstvisie

Vélo-local past in het beeld van een toekomstgerichte lokale samenleving.

E-commerce is niet alleen een hele uitdaging voor de lokale handelaars, maar ook voor de mobiliteit en de gezondheid van een gemeente.
« Vélo-local wil meedenken om Herentals op vlak van milieu en mobiliteit duurzaam te ontwikkelen », aldus Ibra.

«Ik heb alvast heel wat ideeën én een gezonde ambitie om meer te zijn dan een lokale fietser die pakjes vervoert. Vélo-local is de start van een nieuw lokaal verhaal, waar ik samen met de Herentalsenaar graag aan wil schrijven. »

Wil je graag meer weten ?

Je kan me bellen op 0479/17.49.34
ibra@velolocal.be

www.velolocal.be komt eerstdaags online.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto