Buurtbewoners van de Hannekenshoek in Herentals protesteren op sociale media tegen de aanwezigheid van warenhuis Aldi in hun straat. De huidige winkel van Aldi aan de Noorderwijksebaan in Herentals wordt vernieuwd en verbouwd. Sinds 25 juli is de winkel tijdelijk ondergebracht in een loods aan Hannekenshoek 25 in Herentals.

Een goede oplossing vond iedereen. De voorbije weken beginnen steeds meer buurtbewoners zich te ergeren aan de gevolgen van de aanwezigheid van de tijdelijke winkel.

"Er mag op de Hannekenshoek maar max. 50 km/uur gereden worden, maar de meeste auto's rijden veel harder, ze denken dat ze hier precies 150 km/uur mogen. In de bermen van Hannekenshoek vinden we steeds meer rondslingerend afval en de Hannekenshoek is meer een sluipweg geworden."

Hellekensstraat

Ook in de Hellekensstraat doet het probleem van de hoge snelheid van het verkeer en het zwerfvuil zich voor. De vuilbak op de hoek van de Hellekensstraat en Sint-Job zit elke morgen propvol door het afvaltoerisme. Ook daar vragen de buurtbewoners of ze bij 't stad niks kunnen doen.