U bent hier

Verkeersoverlast en achtergelaten afval Aldi stoort buurtbewoners Hannekenshoek, ook probleem in Hellekensstraat

Herentals
19.08.2015 - 10.56u
Door: Peter Caers

Buurtbewoners van de Hannekenshoek in Herentals protesteren op sociale media tegen de aanwezigheid van warenhuis Aldi in hun straat. De huidige winkel van Aldi aan de Noorderwijksebaan in Herentals wordt vernieuwd en verbouwd. Sinds 25 juli is de winkel tijdelijk ondergebracht in een loods aan Hannekenshoek 25 in Herentals.

Een goede oplossing vond iedereen. De voorbije weken beginnen steeds meer buurtbewoners zich te ergeren aan de gevolgen van de aanwezigheid van de tijdelijke winkel.

"Er mag op de Hannekenshoek maar max. 50 km/uur gereden worden, maar de meeste auto's rijden veel harder, ze denken dat ze hier precies 150 km/uur mogen. In de bermen van Hannekenshoek vinden we steeds meer rondslingerend afval en de Hannekenshoek is meer een sluipweg geworden."

Hellekensstraat

Ook in de Hellekensstraat doet het probleem van de hoge snelheid van het verkeer en het zwerfvuil zich voor. De vuilbak op de hoek van de Hellekensstraat en Sint-Job zit elke morgen propvol door het afvaltoerisme. Ook daar vragen de buurtbewoners of ze bij 't stad niks kunnen doen.

imageMeer nieuws

Veertien speelstraten tijdens de zomervakantie

Geel 17.06.2019 - 11.53u reading time7min

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Een speelstraat geeft buren de kans om bij te praten, samen iets te drinken en elkaar beter te leren kennen. Bovenal krijgen kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer en kunnen ze naar hartenlust spelen in hun straat.

deSter is zesde genomineerde voor Prijs Ondernemen 2019

Kempen regio 17.06.2019 - 09.27u reading time6min

deSter uit Hoogstraten is het zesde bedrijf dat kans maakt op de Prijs Ondernemen 2019. Dat maakt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen vandaag bekend. deSter is een wereldspeler op het vlak van luchtvaartcatering, en ze leveren ook 300 miljoen stuks plastic messen, vorken en borden aan McDonalds.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto