U bent hier

Vier nieuwe windmolens site Aurubis/Umicore officieel ingehuldigd

Olen | Vlaanderen
20.10.2016 - 13.25u
Door: Peter Caers

Wind4Flanders heeft vanmorgen de windturbines op de sites van Umicore en Aurubis Belgium in Olen plechtig ingehuldigd in aanwezigheid van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.

Het windmolenproject telt vier windturbines met elk een hoogte van 200 meter en met een vermogen van 3,5 MW en maakt van hen meteen de hoogste windturbines op een industriële site in België.

De verschillende sprekers benadrukten nog eens het belang van windenergie en betrokken voormalig burgemeester Marcel Bellens mee als voorname kartrekker in het ganse dossier.

Na de officiële inhuldiging kregen de inwoners van Olen en de werknemers van Umicore en Aurubis Belgium de kans om het windmolenpark te bezoeken. In totaal tekenden meer dan 600 bezoekers present.  

De windmolens sieren de skyline ook in Herentals : kijk vanop de Grote Markt richting Bovenpoort, of op de Ringlaan richting Kamergoor Olen. 

Foto ©Fabian De Backer/ Ludo Coenen/NNieuws

imageMeer nieuws

Werken verkeersdrempel Molenhoekstraat: parking en straten blijven bereikbaar

Mol 20.08.2019 - 11.43u reading time1min

Vanaf vrijdag 23 augustus wordt de verkeersdrempel in de Molenhoekstraat – ter hoogte van school Rozenberg – heraangelegd. Het verkeer wordt omgeleid via de het weggetje op de parking net voor 't Getouw. Via deze weg blijft de volledige parking 't Getouw bereikbaar en is ook doorgaand verkeer naar de achterliggende straten mogelijk. Als alles volgens planning verloopt, nemen de werken één week in beslag.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto