VL Projects bvba, afwerkingsbedrijf uit Herentals, mag zich de nieuwe eigenaar noemen van het bedrijfspand Vermat. De voormalige ramen en deuren fabrikant werd afgelopen jaar failliet werd verklaard en sinds kort werd ook het pand verkocht. Het afwerkingsbedrijf brengt er zijn activiteiten in onder te brengen omdat niet alleen het magazijn, maar ook de bureelruimte uit zijn voegen barstte op de Herentalse Industrie.

In 2008 ging het bedrijf van start onder leiding van vader Johan Van Laere die de liefde voor het vak in 2010 doorgaf aan zijn zoon Wim Van Laere.

Eind 2017 maakte het familiebedrijf VL Projects een groeispurt met de aanwerving van broer Maarten die aan de slag ging als junior werfleider en begin 2018 met een vierde senior werfleider. De aankoop van het nieuwe bedrijfspand is voor het bedrijf de kers op deze groei.

VL Projects is een professionele partner voor wanden en plafonds. Zij zijn gekend in de afwerkingswereld voor projecten als kantoorgebouwen, showrooms en zorginstellingen en behartigen omvangrijke projecten voor gerenommeerde aannemers.

Tijdens het bouwverlof verhuizen de activiteiten en intussen zijn de werken gestart om het pand op de verhuurmarkt ter beschikking te stellen. De totaaloppervlakte van 5.500 vierkante meter biedt nog ruimte aan bedrijven die op zoek zijn naar magazijnen, kantoren, of showroom. Geïnteresseerden mogen vrijblijvend contact opnemen met zaakvoerder Wim Van Laere. (pb)