U bent hier

Vlotte start van bijzonder schooljaar : 'Met de glimlach naar de klas, kOsh-leerlingen voelen zich samen sterk'

Herentals | Kempen regio | Neteland
01.09.2020 - 16.39u
Door: Herman Gezelle

Deze 1 september is extra memorabel voor alle eerstejaars in het kleuter-, lager of middelbaar onderwijs. Ook in onze regio. Je zag alleen maar heel blije gezichten aan de schoolpoorten.

Leerling Niels uit Poederlee (kOsh Herentals Campus Ieperstraat) : 'Met de glimlach ben ik met vriendjes vanmorgen met de fiets vertrokken naar onze nieuwe school kOsh Ieperstraat. 

Het was een heel blij weerzien, en ook een fijne kennismaking met nieuwe collega's.  Ik voelde wel meteen dat in onze klas de leerlingen én de juf zich samen sterk voelen, na deze maanden met die coronacrisis. 

Dat doet deugd dat je je emoties opnieuw kunt delen met vriendjes.  Dat het een speciaal schooljaar zal worden, staat wel vast.'

‘Ik  vond het wel vermoeiend met mondmasker om duidelijk te spreken, ook omdat de ramen open moeten staan’, lacht Lies uit Herentals (kOsh, 2e jaar).  ‘Ik moet wel een product op m’n bril doen tegen aandampen, maar het lukt wel.’

'Zeer tevreden dat ik terug mag lesgeven'

Juf Kelly : ‘Er zijn klassen die buiten les hebben of spelletjes doen.  Je hoort wel wat lawaai, maar dat hoort erbij.  Ik ben wel zeer tevreden dat ik terug mag lesgeven.

Ik heb nog een tip, voor andere scholen ook: we hopen dat er vrij snel kan overgeschakeld worden van mondmasker naar face-shield om les te geven. In de klaslokalen is de verluchting perfect met een hypermoderne ventilatie.’

Directeur Patrick Heremans : 'We waren goed voorbereid'

'We waren goed voorbereid en dat heeft vandaag z'n vruchten afgeworpen,' onderstreept coördinerend directeur Patrick Heremans. 'Alles is goed verlopen. De leerlingen kwamen vandaag nog wel gespreid toe. Vanaf morgen zijn het voor iedereen de normale lesuren.

We volgen alles van kortbij op samen met onze preventiedienst.'

Foto's & redactie Mark Jaspers/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto