U bent hier

Vocaal Ensemble Markant brengt koormuziek uit het hoge noorden en het warme zuiden

Herentals
02.10.2018 - 10.07u
Door: Lex Verellen

Vocaal Ensemble Markant trekt de wijde wereld in en gaat er op zoek naar de mooiste koormuziek uit het hoge noorden en het warme zuiden. Op zijn reis ontdekt het koor ontroerende melodieën uit Estland, Letland, Noorwegen, Denemarken en Ijsland, naast opzwepende ritmes uit Botswana, Zambia, Zuid-Afrika, Haïti, Cuba, Brazilië en Argentinië.

Alsof de wereld zijn achtertuin is, zingt Markant in het Engels, Ests, Lets, Zweeds, Deens en het Ijslands, in het Tswana, Zulu, Xhosa, Fanagalo, Bemba, Creools, Spaans, Latijn... en zelfs in het Nederlands. Zoals steeds staat Markant onder de bezielende leiding van dirigent Joris Van Hasselt en het koor wordt voor dit concert bijgestaan door percussionist Guy Moors.

Vocaal Ensemble Markant brengt Noord - Zuid op zondag 21 oktober in de turnzaal van de vrije basisschool de Leertuin, Populierenlaan 1 te Herentals. Er is een concert om 11:00 uur en om 15:00. Kaarten kosten 12 euro, inclusief een drankje na afloop van het concert en kunnen gereserveerd worden via www.ensemblemarkant.be, via de koorleden of op 0478/488976.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto