U bent hier

Voka Kempen : Limar Chocolates winnaar Prijs Ondernemen, Intracto Innovatieprijs

Kempen regio | Vlaanderen
16.06.2017 - 23.46u
Door: Mark Jaspers

Limar Chocolates uit Turnhout is de fiere winnaar van de 31e Prijs Ondernemen van Voka – Kamer van Koophandel Kempen. Managing Director Robert Geuens ontving de award tijdens het Jaardiner uit handen van voorzitter Ronny Van Broekhoven.

Quote winnaar Managing Director Robert Geuens Limar Chocolat

'Deze 2 awards komen echt totaal onverwacht', zegt Robert Geuens, Managing Director van Limar Chocolates. 'Voor dat we de LON-award kregen, waren we – als producent van huismerken voor retailers – helemaal niet gekend. Zelfs niet in onze eigen regio.

Maar de LON-award heeft heel veel los gemaakt, dat bewijst de Publieksprijs. En stiekem hoopten we natuurlijk - net zoals de ander LON-winnaars – ook wel op de Prijs Ondernemen. We zijn heel trots dat de jury uiteindelijk voor ons gekozen heeft. Ons bedrijf is de jongste tijd enorm aan het groeien.

En deze prijs is een kroon op het werk en de motivatie om hard verder te werken. Het is voor mijzelf, voor mijn zonen – die meer en meer verantwoordelijkheid nemen in het bedrijf, en voor onze medewerkers echt een eer om de Prijs Ondernemen 2017 te winnen.

In 2015 bouwden we een nieuwe fabriek en toen dachten we dat we er wel waren. Vandaag blijkt dat het toen eigenlijk pas allemaal echt begonnen is.'

Prijs Ondernemen

De Prijs Ondernemen is een initiatief van de Kempense Kamer om bedrijven die bijdragen tot de sociaal-economische welvaart van de regio te belonen en hen aan te moedigen.

De Prijs Ondernemen 2017 is uitgereikt tijdens het Jaardiner van Voka – KvK Kempen op de Innovatiecampus Geel in aanwezigheid van 430 ondernemers.

'Begin deze maand ondertekenden wij samen met enkele andere belangrijke stakeholders uit de regio de intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van de Innovatiecampus Geel', zegt gedelegeerd bestuurder Renilde Craps.

'Omdat we het belang van deze site voor onze regio niet genoeg kunnen onderstrepen, was het een evidentie dat we ons Jaardiner, de jaarlijkse hoogdag van het ondernemerschap in de Kempen, hier zouden organiseren.'

Mooi parcours
Ronny Van Broekhoven toonde zich in zijn speech een tevreden voorzitter. 'We hebben de afgelopen maanden in de Kempen een mooi parcours afgelegd', vertelt Ronny Van Broekhoven. 'In november 2016 hielden we na een intens voorbereidend traject het Health & Care Network Kempen boven de doopvont.

Een netwerk dat de Kempen zal uitbouwen tot een voorbeeldregio op het vlak van innovatieve gezondheidszorg. In maart ging de Real Estate Community Voka Kempen van start. Meer dan honderd regionale stakeholders uit de vastgoedsector die samen slim naar de toekomst gaan kijken. 'Co-creating a smart future'is niet voor niets het motto van deze community.

Bedoeling is elkaar te versterken, te inspireren en nieuwe samenwerkingsvormen te ontdekken. En de grootste stap is de oprichting van de Innovatiecampus Geel. Een gebied van 20 hectare dat op termijn zal uitgroeien tot een bedrijvenpark tjokvol kennisinnovatie met meer dan duizend werknemers.'

Vijf winnaars
Voor het creëren van jobs, heb je bedrijven nodig. De spotlights tijdens het Jaardiner waren dan ook volop gericht op de vijf LON-award winnaars, waaruit een professionele jury de uiteindelijke winnaar van de Prijs Ondernemen koos.

De LON-awards gingen dit jaar naar Verkooijen uit Hoogstraten (Voka Kempen Noord), Limar Chocolates uit Turnhout (Voka Kempen Midden), Sidec uit Balen (Voka Kempen Oost), Arbor uit Hulshout (Voka Kempen Zuid) en Intracto uit Herentals (Voka Kempen West).

Uit deze groep van schitterende bedrijven koos de jury voor Limar Chocolates als uiteindelijke winnaar van de Prijs Ondernemen 2017. 'Limar Chocolates is een familiebedrijf dat uitgaat van eigen kracht, vertelt juryvoorzitter Betty Vervoort. 'Dankzij een realistische toekomstvisie investeert het bedrijf in een modern machinepark, in productvariatie en in efficiëntie.

Limar Chocolates is ook een onderneming met aandacht voor meer dan het puur economische. De medewerkers zijn er zeer betrokken in de organisatie en ook milieubewustzijn en MVO staan hoog op de agenda. Dit alles resulteert in artisanale producten van topkwaliteit, die wereldwijd verspreid worden.'

Innovatieprijs voor Intracto Herentals
Om het belang van innovatie en de Innovatiecampus Geel extra in de verf te zetten, reikte de jury ook eenmalig een Innovatieprijs uit. Deze ging naar Intracto uit Herentals.

Het digital agency van Pieter Janssens & partners overtuigde de jury door zowel in haar dagelijkse activiteiten als in haar bedrijfsorganisatie vernieuwend en innovatief te werken.

Guy Verellen foto's NNieuws / pp.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto