Ondanks de vele inspanningen en innovaties in de markt van elektrische wagens, blijft hun populariteit tot op heden relatief beperkt. Voltrafast, verdeler en installateur van laadsystemen, wil daarom een paar versnellingen hoger schakelen.

"Prijzen van fossiele brandstoffen fluctueren almaar sterker. Bovendien weet het grote publiek nog te weinig over laadpalen. Met een full service-aanpak willen we de drempel stevig verlagen."

"Nog te veel vragen bij de klant"

Voltrafast richt zich in eerste instantie op de markt van gezinnen, handelszaken, vrije beroepen en kmo's van elke omvang. "Het groeipotentieel is daar zeker aanwezig", bevestigt Johan Maris, zaakvoerder van Voltrafast. "We verwachten dat dit segment zich de komende jaren steeds sterker zal ontwikkelen."

"Toch merken we dat er nog heel wat onwetendheid en onduidelijkheid heerst over laadpalen. Kan je ze zomaar aan je huidig elektriciteitsnetwerk koppelen? Heeft elk merk van elektrische wagen zijn eigen type laadpaal?

Hoe zit het met de verbruikskosten? Kan ik elektriciteit delen met klanten of collega's? Terechte vragen, maar we merken dat de klant nog vaak alleen blijft staan in zijn zoektocht naar antwoorden."

Adviseren, maar vooral faciliteren

"Bij Voltrafast kunnen we dagelijks rekenen op de jarenlange expertise van onze medewerkers. Die zetten we in eerste instantie in om geïnteresseerde groene bestuurders die juiste antwoorden te bieden."

"Onze grootste focus ligt echter op de totaalbegeleiding van onze klanten", geeft Johan Maris aan. "Eén speler die alles in handen neemt: (keuze)advies, verkoop, installatie én nazorg. Wij maken er ons bovendien sterk in dat de installatie binnen de tien dagen na aankoop in kannen en kruiken is."

"Bestuurders van elektrische wagens willen zo kort mogelijk laden en zo ver mogelijk rijden. Met onze gerichte aanpak willen we de drempel verlagen en potentiële klanten overtuigen dat dit perfect mogelijk is. Of het nu om een gezin, notaris, restaurant of kmo gaat."

Het goede voorbeeld geven

Om hun boodschap extra kracht bij te zetten, kocht Johan Maris drie vol-elektrische bestelwagens aan van MAN. "Volgens de producent zijn we zelfs de allereerste afnemer van dit type wagen in heel België.

Symbolisch voor de voortrekkersrol die we vooropstellen en voor de vliegende start die we willen nemen met Voltrafast", besluit Maris.