U bent hier

Volvo Cars en Uber slaan handen in elkaar om zelfrijdende auto's te ontwikkelen

Herentals | Internationaal | Kempen regio
18.08.2016 - 16.06u
Door: Herman Gezelle

Volvo Cars gaat samenwerken met het Amerikaanse Uber, 's werelds grootse autodelende organisatie, om de volgende generatie zelfrijdende auto's te ontwikkelen.

Edwin Van Houdt, directeur Volvo Van Houdt Kempen weet : 'De basisversie van de auto's zal worden gebouwd door Volvo, die ze dan verkoopt aan Uber. Beide firma's investeren samen 300 miljoen dollar in het project.

Volvo bouwt de basisauto, en Uber gaat daarmee aan de slag door er zijn eigen systemen voor zelfsturing op te monteren. Volvo gaat deze basisauto dan verder gebruiken voor de volgende generatie van zelfrijdende Volvo's.

Beide ondernemingen zien deze alliantie als een industrieel partnerschap voor de lange termijn. Uber koos voor Volvo omdat het 'een leider is inzake voertuigontwikkeling, en de allerbeste op het vlak van veiligheid' (dixit CEO Travis Kalanick).

De auto's zijn gebaseerd op het flexibele SPA-platform (Scalable Product Architecture), het onderstel voor Volvo's nieuwe grote modellen.

Dit betekent dat Volvo 'in het centrum staat van de huidige technologische revolutie in de auto-industrie,' besluit Edwin Van Houdt.

Bezoek Volvo Van Houdt Kempen op de Kempense mobiliteitshow op 27 en 28/8 in Witbos Noorderwijk.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto