U bent hier

Volvo Trucks in Gentse haven zoekt dringend 40 nieuwe werkkrachten voor magazijn vol onderdelen

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen
13.08.2021 - 18.24u
Door: Herman Gezelle

Voor het magazijn van Volvo Trucks in de haven van Gent zoekt de truckbouwer dringend 40 nieuwe mensen. Het magazijn bedient heel Europa van onderdelen voor vrachtwagens, bussen en andere grote voertuigen.

Er worden veel nieuwe trucks besteld van het nieuwe FH-model van Volvo Trucks.

Daar zijn heel veel onderdelen voor nodig, zegt Stijn Van den Berghe, woordvoerder van Volvo Trucks: "Er rijden meer en meer van de nieuwe 'zware' trucks van Volvo op de weg. Vanaf die gaan rijden, hebben we onderdelen nodig voor het onderhoud. Het gamma van de onderdelen breidt ook fors uit." Om het magazijn waar al die onderdelen zijn in goede banen te leiden heeft het bedrijf dringend nieuw mankracht nodig.

Opnieuw op zoek naar bijkomend personeel

Volvo Trucks en Volvo Cars hebben al een 10.000-tal werknemers. Nog niet zo lang geleden zocht het bedrijf nog nieuwe mensen, maar door het succes en de verkoop van de nieuwe trucks zoeken ze opnieuw bijkomend personeel.

Het bedrijf verkoopt op dit moment zelfs evengoed als voor de coronacrisis. "Het is zelfs meer dan toen, tot wel 16 procent meer."

De stijging van de verkoop zal zich nog verderzetten, zegt Van den Berghe: "Daarom gaan we nog zeker mensen zoeken tot het einde van dit jaar. Er wordt in de trucksfabriek in Gent in de nabije toekomst ook gestart met het assembleren van batterijen voor de elektrische modellen.

Dat gaat ook weer de nodige business met zich meebrengen. De activiteiten voor het magazijn zijn verzekerd."

40 magazijnmedewerkers

Het bedrijf zoekt voor Volvo Logistiek, volgens hen het grootste magazijn van Volvo Group, 40 mensen, waarvan specifiek magazijniers: "Dat is een heel diverse job met veel fysieke beweging. Voorkennis is niet nodig, ze moeten wel veel zin hebben om te werken, met een neus voor kwaliteit en stiptheid."

Van Den Berghe benadrukt nog dat iedereen welkom is: mensen die net van school komen, of mensen die gewoon zin hebben om eens iets anders te doen. "Op een week tijd kunnen ze al aan de slag zijn", zegt hij nog. 

Volvo-jobs www.volvovacatures.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto