U bent hier

Volvo Van Houdt Stadshappening HFF topeditie met 10.000 fans op Grote Markt (4)

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
03.08.2019 - 07.07u
Door: Mark Jaspers

Dag 2 van Herentals Fietst Feest, de Volvo Van Houdt Stadshappening werd een topeditie met 10.000 fans op een sfeervolle Grote Markt. In de namiddag schitterden Kaatje, Coolkids en Campus 12. Het Hertals Zeemanskoor zong  in traditionele seamans-outfit in de grote tent een selectie meezingers  waarna het Bal Populaire voor de senioren daar losbarstte.

De jungle-run op het Kerkplein kreeg veel kids op bezoek.  Natuurlijk was er ook ruimte voor de sportievelingen. Vanaf 15 uur begonnen de kinderreeksen van Herentals Loopt voor de allerjongsten. Op het parcours kon je ook genieten van de rondwandelende prinsessen en Spiderman.

700-tal deelnemers

De HFF LU2U van Hertals is één van de blikvangers. Dan wordt er twee uur gelopen op de omloop waarop donderdagavond het na-Tourcriterium werd verreden. Een doorlopende witte lijn op de omloop zorgt voor een beetje onderscheid. Links lopen de atleten die gaan voor een goede tijd. De rechterkant is voor de recreanten. 

 "We hadden toch opnieuw een 700-tal deelnemers", weet Joeri Van De Gender, de afscheidnemende voortrekker van het initiatief. "De kinderlopen zaten qua deelnemersaantal nagenoeg op hetzelfde niveau. Dit evenement is een gevestigde waarde."

Aan de loopwedstrijd kan je individueel deelnemen of in groep. Een groep van een 20-tal ambtenaren van de stad Herentals deed dit voor het eerst, alsook een grote groep van Crossfit en een plaatselijke wielerclub.

"Met ons project 'Bewegen op het werk' proberen we zo veel mogelijk medewerkers sportief te laten zijn", zegt Yves De Lat. "Deelnemen aan het loopevenement LU2U tijdens Herentals Feest past in dit stramien. We hebben geen ronden of tijden vooropgesteld. Het is wel de bedoeling om de twee uur vol te maken."  Uitslagen vind je hier.

Muzikale toppers op Volvo Van Houdt Stadshappening: 10.000 fans

Terwijl de lopers hun ding deden, stond Laura Tesoro op het grote podium. Om iets voor 17u was het programma al ingezet door Diamonds on the Rocks die op de Grote Markt een beetje een thuiswedstrijd speelden. 

Na Diamond on the Rocks en Laura Tesoro volgden nog concerten vol ambiance met De Romeo's, die eventjes enkele regenbuien te verwerken kregen tijdens hun set.  De fantastische Les Truttes brachten de sfeer op de Markt naar een hoogtepunt. Een Grote Markt die trouwens volstond vanaf het podium tot aan de Lakenhal.  De hulpdiensten konden 10.000 fans tellen.

Afsluiten deed de Volvo Van Houdt Stadshappening Herentals Fietst/Feest dit jaar met een DJ-set van Studio Brussel. En dat er gedanst werd tot de vroege uurtjes voelt zeker ieder nog de dag nadien...  De DJ bracht ook nog even een ode aan de overleden Kempense StuBru-presentator Christophe Lambrecht.

Herentals Fietst/Feest 2019 was een topeditie. Een event dat al 15 jaar sport, ontspanning én muzikaal amusement naadloos aan elkaar koppelt.

Edwin Van Houdt, bestuurder van Groep Volvo Van Houdt Kempen : 'De Stadshappening is een prachtig muzikaal feest dat de massa fans uit heel Vlaanderen naar Herentals trekt. Je ziet de fijne sfeer en ambiance.  Een pluim voor de organisatoren.  Groep Volvo Van Houdt Kempen blijft dan ook de komende twee jaar hoofdsponsor van dit gezellig topevenement.'

Giselle Sels uit Pulle : 'We komen al 10 jaar in de Keizerstad feesten.  We zijn superfans van De Romeo's, dat is altijd volop handjesdraaien, zo mooi! Volgend jaar zijn we hier opnieuw.'

Classico Boretti

Zondag kan de wielerliefhebber nog deelnemen aan de Classico Boretti, een fietstocht voor recreanten doorheen de Kempen en het Hageland.

Foto's : Mark Jaspers / Johan Temmerman / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Racing Mechelen - VC Herentals : 'Druk ligt bij Racing'

Racing Mechelen - VC Herentals : 'Druk ligt bij Racing'
Herentals | Provincie Antwerpen 24.01.2020 - 15.51u

Criminelen maken opening in geldautomaat Argenta Itegem

Heist op den Berg 24.01.2020 - 15.50u

Groene metamorfose voor 15 Kempense speelplaatsen

Groene metamorfose voor 15 Kempense speelplaatsen
Geel | Grobbendonk | Lille | Mol | Olen 24.01.2020 - 14.41u

Volley 1e div A dames: VCHH kijkt verder na puike prestatie tegen Zoersel

Volley 1e div A dames: VCHH kijkt verder na puike prestatie tegen Zoersel
Heist op den Berg | Herenthout 24.01.2020 - 14.38u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 24.01.2020 - 14.36u

OASE wint Henry van de Velde Gold Award

OASE wint Henry van de Velde Gold Award
Lille 24.01.2020 - 14.10u

De Lijn schaft reservatieplicht rolstoelgebruikers af

De Lijn schaft reservatieplicht rolstoelgebruikers af
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 24.01.2020 - 14.03u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto