U bent hier

Volvo Van Houdt Stadshappening HFF topeditie met 10.000 fans op Grote Markt (4)

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
03.08.2019 - 07.07u
Door: Lex Verellen

Dag 2 van Herentals Fietst Feest, de Volvo Van Houdt Stadshappening werd een topeditie met 10.000 fans op een sfeervolle Grote Markt. In de namiddag schitterden Kaatje, Coolkids en Campus 12. Het Hertals Zeemanskoor zong  in traditionele seamans-outfit in de grote tent een selectie meezingers  waarna het Bal Populaire voor de senioren daar losbarstte.

De jungle-run op het Kerkplein kreeg veel kids op bezoek.  Natuurlijk was er ook ruimte voor de sportievelingen. Vanaf 15 uur begonnen de kinderreeksen van Herentals Loopt voor de allerjongsten. Op het parcours kon je ook genieten van de rondwandelende prinsessen en Spiderman.

700-tal deelnemers

De HFF LU2U van Hertals is één van de blikvangers. Dan wordt er twee uur gelopen op de omloop waarop donderdagavond het na-Tourcriterium werd verreden. Een doorlopende witte lijn op de omloop zorgt voor een beetje onderscheid. Links lopen de atleten die gaan voor een goede tijd. De rechterkant is voor de recreanten. 

 "We hadden toch opnieuw een 700-tal deelnemers", weet Joeri Van De Gender, de afscheidnemende voortrekker van het initiatief. "De kinderlopen zaten qua deelnemersaantal nagenoeg op hetzelfde niveau. Dit evenement is een gevestigde waarde."

Aan de loopwedstrijd kan je individueel deelnemen of in groep. Een groep van een 20-tal ambtenaren van de stad Herentals deed dit voor het eerst, alsook een grote groep van Crossfit en een plaatselijke wielerclub.

"Met ons project 'Bewegen op het werk' proberen we zo veel mogelijk medewerkers sportief te laten zijn", zegt Yves De Lat. "Deelnemen aan het loopevenement LU2U tijdens Herentals Feest past in dit stramien. We hebben geen ronden of tijden vooropgesteld. Het is wel de bedoeling om de twee uur vol te maken."  Uitslagen vind je hier.

Muzikale toppers op Volvo Van Houdt Stadshappening: 10.000 fans

Terwijl de lopers hun ding deden, stond Laura Tesoro op het grote podium. Om iets voor 17u was het programma al ingezet door Diamonds on the Rocks die op de Grote Markt een beetje een thuiswedstrijd speelden. 

Na Diamond on the Rocks en Laura Tesoro volgden nog concerten vol ambiance met De Romeo's, die eventjes enkele regenbuien te verwerken kregen tijdens hun set.  De fantastische Les Truttes brachten de sfeer op de Markt naar een hoogtepunt. Een Grote Markt die trouwens volstond vanaf het podium tot aan de Lakenhal.  De hulpdiensten konden 10.000 fans tellen.

Afsluiten deed de Volvo Van Houdt Stadshappening Herentals Fietst/Feest dit jaar met een DJ-set van Studio Brussel. En dat er gedanst werd tot de vroege uurtjes voelt zeker ieder nog de dag nadien...  De DJ bracht ook nog even een ode aan de overleden Kempense StuBru-presentator Christophe Lambrecht.

Herentals Fietst/Feest 2019 was een topeditie. Een event dat al 15 jaar sport, ontspanning én muzikaal amusement naadloos aan elkaar koppelt.

Edwin Van Houdt, bestuurder van Groep Volvo Van Houdt Kempen : 'De Stadshappening is een prachtig muzikaal feest dat de massa fans uit heel Vlaanderen naar Herentals trekt. Je ziet de fijne sfeer en ambiance.  Een pluim voor de organisatoren.  Groep Volvo Van Houdt Kempen blijft dan ook de komende twee jaar hoofdsponsor van dit gezellig topevenement.'

Giselle Sels uit Pulle : 'We komen al 10 jaar in de Keizerstad feesten.  We zijn superfans van De Romeo's, dat is altijd volop handjesdraaien, zo mooi! Volgend jaar zijn we hier opnieuw.'

Classico Boretti

Zondag kan de wielerliefhebber nog deelnemen aan de Classico Boretti, een fietstocht voor recreanten doorheen de Kempen en het Hageland.

Foto's : Mark Jaspers / Johan Temmerman / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Voka : 'Starters zorgen voor 7.800 nieuwe jobs in Mechelen en Kempen'

Voka : 'Starters zorgen voor 7.800 nieuwe jobs in Mechelen en Kempen'
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 18.01.2022 - 08.12u

Icoon Jules Müller overleden (93)

Icoon Jules Müller overleden (93)
Herentals | Neteland 17.01.2022 - 19.43u

Overlegcomité komt vrijdag opnieuw samen

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 17.01.2022 - 19.33u

14,3 miljoen euro extra om binnenvaart een boost te geven

14,3 miljoen euro extra om binnenvaart een boost te geven
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 17.01.2022 - 17.13u

Provincie Antwerpen zet glastuinbouwsector in de kijker

Provincie Antwerpen zet glastuinbouwsector in de kijker
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 17.01.2022 - 16.49u

Loos brandalarm in Kleerroos

Loos brandalarm in Kleerroos
Herentals 17.01.2022 - 12.11u

HIK CVO : 'Klaar voor 2022, klaar voor een frisse start'

HIK CVO : 'Klaar voor 2022, klaar voor een frisse start'
Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland 17.01.2022 - 11.10u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto