Maandagavond mocht Joris Wils, voorzitter van Horeca Midden-Kempen, in het Torenhof Tongerlo zo'n 150 Kempense horeca-uitbaters welkom heten op de 2e Horeca(M)eating.

In z'n speech onderstreepte Wils de kracht van samenwerking : 'De overheid overlaadt ons haast ieder kwartaal met nieuwe regelgeving. De komst van de 'witte kassa' bepaalt vandaag mee het horecalandschap. Samen komen we er sterker uit'.

Een jaar geleden blies een nieuw bestuur onder impuls van voorzitter Joris Wils (De Repertoire  Herentals) de vereniging Horeca Vlaanderen regio Middenkempen nieuw leven in. Met bijzonder succes. We begonnen een jaar geleden met 122 leden en vandaag zijn er dat 173. Bijna dagelijks komen er nog nieuwe leden bij', weet Joris Wils.

'Naast de maandelijkse bijeenkomsten met onze 10 bestuursleden hebben we het voorbije jaar sterk gewerkt rond allergenen door de organisatie van een 3-tal sessies', legt Wils uit. 'Sinds 1 jaar is een nieuwe wetgeving op allergenen van kracht en dat vraagt een pak inspanningen van de horeca, vb. rond bepaalde procedures in de zaak waarop het Voedselagentschap controles doet.'

Witte Kassa
En dan is er natuurlijk de Witte Kassa en de personeelsregistratie. 'Dat is momenteel een moeilijke situatie omdat er op wettelijk vlak nog van alles moet gebeuren. Als vereniging willen we er zijn voor mensen die ons nodig hebben, voor collega's die met vragen zitten. We moeten trouwens meer als collega's door het leven gaan en minder als concurrenten. Samen van mekaar leren, is de boodschap.

Om deze kassa te overleven is herstructureren, herorganiseren van de personeelsplanning een opportuniteit. Dit is echter sneller gezegd dan gedaan, maar daarvoor dient dan weer dit netwerkmoment. Want we hebben immers allemaal dezelfde noden, problemen en uitdagingen. We kunnen uiteraard over deze problemen blijven zagen en zeuren, maar ik denk dat we stilaan ook eens positief naar de toekomst moeten kijken alhoewel dit niet altijd even gemakkelijk is,'  besluit een enthousiaste voorzitter Joris Wils.

De 'Middenkempen' bestrijkt de regio Geel, Mol, Herentals en Kasterlee en de gemeenten die daarbinnen liggen.

Visgroothandel Arijs presenteerde maandagavond tijdens deze geslaagde 2e Horeca(M)eating in primeur de omegabaars.  Een échte BV uit ecologische kwekerij.

Op de groepsfoto het bestuur Horeca Midden-Kempen van links naar rechts : Irene Temmerman / Camping Floreal / Lichtaart; Jo Helsen / Café Welkom / Noorderwijk; Patrick Ooms / Zuiderhuis / Noorderwijk; Toon Biermans / De Watemolen / Kasterlee; Jolien Laenen / De Wingerd / Vorselaar; Karl Heurckmans / De Verandering / Mol; Kris Keyken / Big Foot eventcatering / Olen; Johan Ariën / Torenhof / Tongerlo; Joris Wils / De Repertoire / Herentals; Rob Reymen / Chapeau / Mol.

Beelden Guy Verellen / NNieuws.