U bent hier

Vorselaar zet zijn schitterende vrijwilligers in de bloemetjes

Kempen regio | Neteland | Vorselaar
18.06.2021 - 17.03u
Door: Lex Verellen

"Vorselaarse vrijwilliger, jij doet 2290 schitteren!" is de slogan waarmee lokaal bestuur Vorselaar zijn vrijwilligers wilt bedanken. Dat doen ze met enkele streekproducten, een unieke postkaart en een persoonlijke brief. Dit alles zit in een brooddoos die elke broodnodige vrijwilliger krijgt.

De datum van deze actie is niet lukraak gekozen. Normaal ging op 19 juni de jaarmarkt door, het jaarlijkse volksfeest in Vorselaar. Dat kon echter net als in 2020 niet doorgaan en werd verzet naar 11 september. Het is steeds een evenement waar heel wat verenigingen en vrijwilligers mee de handen uit de mouwen steken, zonder hen geen jaarmarkt.

Deze periode staat echter ook symbool voor mogelijkheden. Heel wat verenigingen en activiteiten ontwaken uit hun coronaslaap. Daarom wilt het lokaal bestuur hen op deze moment aanmoedigen om er terug volop tegenaan te gaan. Geen jaarmarkt zonder vrijwilligers, maar ook geen bruisend dorp en sterk sociaal weefsel zonder hen.

De slogan verwijst naar het diamantverleden. Deze schitterende vrijwilligers zijn net als het steentje vroeger onmisbaar in de gemeente. Dat is wat Vorselaar zo uniek maakt en waarom de inwoners zoals uit zoveel onderzoek blijkt de gelukkigste van heel Vlaanderen zijn.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto